Τρίτη 20 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
«Παράνομη η διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης»

ΑΓΚΥΡΑ.--

«Δεν είναι σωστό το CHP να ξεκινά αυτήν την πορεία», υποστήριξε ο Τούρκος ηγέτης, Ρ. Τ. Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι συνιστά παραβίαση του Συντάγματος η προτροπή «να βγουν οι πολίτες στους δρόμους».

Ενώ η ενδοαστική αντιπαράθεση βαθαίνει στη χώρα, ο Πρόεδρός της - και ξανά ηγέτης του κυβερνώντος AKP - συνέχισε: «Το να περιφέρονται με πλακάτ που γράφουν "δικαιοσύνη" δεν φέρνει δικαιοσύνη. Αν θέλουν να τη βρουν, τότε η θέση τους είναι στο κοινοβούλιο». Μάλιστα, ο Ερντογάν δεν παρέλειψε να παραλληλίσει το κάλεσμα της αντιπολίτευσης με τις κινήσεις των πραξικοπηματιών του περασμένου Ιούλη. «Σε τι διαφέρετε από τους πραξικοπηματίες της 15ης Ιούλη; Εκείνοι είχαν F-16 και έκαναν επίθεση με τανκς και ελικόπτερα. Εσείς τώρα κάνετε πορείες στους δρόμους και σταματάτε τη νύχτα. Αλλά αν προσπαθήσετε να πείτε "θα καταλάβουμε τους αυτοκινητοδρόμους", τότε η κατάσταση θα γίνει όπως την 15η Ιούλη και φυσικά δεν έχουμε την πολυτέλεια να το επιτρέψουμε αυτό. Αυτό που κάνουν είναι ήδη παράνομο».

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η Μόσχα διόρισε νέο πρέσβη στην Αγκυρα μετά τη δολοφονία του Αντρέι Καρλόφ, τον περασμένο Δεκέμβρη. Πρόκειται για τον 57χρονο Αλεξέι Βλαντιμίροβιτς Γερχόφ, που έχει διατελέσει πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη αλλά και σύμβουλος του Ρώσου πρέσβη στη Δαμασκό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ