Τρίτη 20 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καθημερινή δραστηριότητα μπροστά στην κινητοποίηση

Από την ανάρτηση πανό για την κινητοποίηση από το ΕΚ Λαυρίου στο ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο
Από την ανάρτηση πανό για την κινητοποίηση από το ΕΚ Λαυρίου στο ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο
Με καθημερινές πρωτοβουλίες, εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, περιοδείες συνδικαλιστών, συσκέψεις και συζήτηση με τους εργαζόμενους προετοιμάζουν τα σωματεία την πανελλαδική κινητοποίηση, διαδίδουν το κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας εντείνει τις προσπάθειές του μπροστά στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο με εξορμήσεις σε εργοτάξια και γιαπιά. Χτες, Δευτέρα, κλιμάκιο συνδικαλιστών με επικεφαλής τον Γιάννη Τασιούλα, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, συζήτησε με τους οικοδόμους σε εργοτάξια κατασκευής του Μετρό. Οι συνδικαλιστές ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για την πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, το περιεχόμενο και τους στόχους της. Μάλιστα, η συζήτηση κατέληξε και σε δηλώσεις συμμετοχής στην πανελλαδική κινητοποίηση, με τα λεωφορεία που δρομολογεί το Συνδικάτο για να ταξιδέψουν οι διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη. Ανάλογες εξορμήσεις και περιοδείες έγιναν και σε άλλα εργοτάξια, όπως στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης και στην ΑΓΓΕΜΑΡ στην Καλλιθέα.

Οι περιοδείες σε χώρους δουλειάς συνεχίζονται, ενώ παράλληλα το Συνδικάτο έχει αποφασίσει να μετατρέψει τη σημερινή μέρα σε μέρα δράσης των οικοδόμων στις γειτονιές. Συγκεκριμένα, σχεδιάζει πλατύ άνοιγμα με τραπεζάκια του Συνδικάτου, στους παρακάτω χώρους: Αιγάλεω (πλατεία Εσταυρωμένου), Ζωγράφου (πλατεία Γαρδένιας), Βύρωνα (πλατεία Καραολή - Δημητρίου), Ιλιον (πλατεία Γ. Γεννηματά), Πατήσια (πάρκο Φιξ), Ηλιούπολη (πλατεία Εθνικής Αντίστασης), Δάφνη (σταθμός μετρό), Καλλιθέα (πλατεία Κύπρου), Ν. Ιωνία (πεζόδρομος Μικράς Ασίας), Μενίδι (πλατεία Αγίου Βλάσση), Περιστέρι (πλατεία Δημαρχείου), Χαλάνδρι (πλατεία).

Περιοδείες στα εργοτάξια κατασκευής του Μετρό...
Περιοδείες στα εργοτάξια κατασκευής του Μετρό...
Περιοδεία πραγματοποιήθηκε χτες και στο λιμάνι του Πειραιά, όπου κλιμάκιο με επικεφαλής τον Σάββα Τσιμπόγλου, πρόεδρο της ΠΕΜΕΝ και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, συζήτησε με πληρώματα πλοίων. Αντικείμενο της συζήτησης με τους ναυτεργάτες αποτέλεσε η πανελλαδική κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, αλλά και συνολικότερα η επίθεση του κεφαλαίου, όπως αυτή εκφράζεται και από το εφοπλιστικό κεφάλαιο, με τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου αναφορικά με τις Συλλογικές Συμβάσεις, την Κοινωνική Ασφάλιση, την ανεργία. Ο Σ. Τσιμπόγλου υπογράμμισε την ανάγκη οργάνωσης στα σωματεία, αλλαγής των συσχετισμών, ενώ ενημέρωσε παράλληλα ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πιέζουν για συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ για την οργάνωση απεργιακών και άλλων αγωνιστικών κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα.

Με πανό που ανάρτησε το Σάββατο στο ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, κάλεσε στη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου. Το Εργατικό Κέντρο έχει ήδη δηλώσει «παρών» στην πρωτοβουλία και έχει ναυλώσει λεωφορείο για τη μετάβαση των διαδηλωτών.

Τα λεωφορεία που θα αναχωρήσουν από την Αττική

Ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής εργαζομένων και συνταξιούχων συνεχίζουν να συγκεντρώνονται από τα σωματεία, τα λεωφορεία που θα δρομολογηθούν για να ταξιδέψουν οι διαδηλωτές από την Αττική στη Θεσσαλονίκη έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσουν το Σάββατο 24/6, στις 6 π.μ., από τα εξής σημεία:

...και συζήτηση με πληρώματα πλοίων στον Πειραιά
...και συζήτηση με πληρώματα πλοίων στον Πειραιά
-- Από το πάρκινγκ του ΣΕΦ (σταθμός ΗΣΑΠ Φαλήρου): Σωματεία και εργαζόμενοι από τους κλάδους: Μετάλλου, Τύπου - Χάρτου, χημικής βιομηχανίας, οικοδόμων, εργαζομένων στο ξύλο, αστικών συγκοινωνιών, ναυτεργατών, λιμενεργατών, οδηγών φορτηγών, ναυτιλιακών υπαλλήλων, τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, τουρισμού και επισιτισμού, εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, ΟΤΑ παράρτημα Πειραιά, λογιστών Πειραιά, δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, δημόσιας Υγείας, ιδιωτικής Υγείας Αθήνας και Πειραιά, εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό και στις ασφαλιστικές εταιρείες, επιτροπής μισθωτών δικηγόρων.

-- Από το πάρκινγκ του ΟΑΚΑ (λεωφόρος Κύμης, σταθμός ΗΣΑΠ Ειρήνης): Σωματεία και εργαζόμενοι από τους κλάδους: Φαρμάκου, Ιματισμού - Δέρματος, Ενέργειας, οικοδόμων, ηλεκτρολόγων, μισθωτών τεχνικών, αερομεταφορών, τηλεπικοινωνιών, ταχυδρομείων και ταχυμεταφορών, Τουρισμού - Επισιτισμού, λογιστών Αθήνας, ΟΤΑ, δημόσιας εκπαίδευσης, δημόσιας Υγείας, εργαζομένων σε ΑΕΙ - ΤΕΙ - Ερευνα και από την ΟΒΣΑ.

-- Από το δημοτικό πάρκινγκ Ελευσίνας: Σωματεία και συνταξιουχικές οργανώσεις των δήμων Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μεγάρων.

-- Από το Αγαλμα Μεταλλωρύχων του Λαυρίου: Τα σωματεία του Εργατικού Κέντρου και των συνταξιούχων του Λαυρίου.

-- Από το Ταχυδρομείο του Γέρακα: Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι από την περιοχή των Μεσογείων.

Από Λάρισα και Βόλο

Η αναχώρηση από τη Λάρισα για τη Θεσσαλονίκη θα γίνει το Σάββατο 24/6, στις 10 π.μ., από το χώρο της Λαϊκής Αγοράς της Τετάρτης (δίπλα στον Πηνειό). Η μετακίνηση του κόσμου θα είναι δωρεάν, αφού τα έξοδα θα καλυφθούν από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και τα εργατικά σωματεία. Προκειμένου να καθοριστεί ο αριθμός των λεωφορείων, είναι απαραίτητο όσοι θα πάρουν μέρος να το δηλώσουν στο ΕΚΛ (τηλ. 2410.250.708) και στα σωματεία.

Λεωφορεία θα αναχωρήσουν επίσης το Σάββατο, στις 9 π.μ., από το Βόλο, με αφετηρία το Δημαρχείο της πόλης.

Διήμερα στις 1 και 2 Ιούλη σε νησιά του Αιγαίου

Παράλληλα, αντίστοιχες πρωτοβουλίες για τη διοργάνωση Αντιπολεμικών - Αντιιμπεριαλιστικών Διημέρων αναλαμβάνουν τα Εργατικά Κέντρα στα νησιά του Αιγαίου, σε συνεργασία με μαζικούς φορείς, την ΕΕΔΥΕ και τις Επιτροπές Ειρήνης. Οι εκδηλώσεις που σχεδιάζονται σε Μυτιλήνη, Κω και Σάμο θα γίνουν 1 και 2 του Ιούλη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ