Παρασκευή 16 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΗΜΕΡΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
Καθημερινή δραστηριότητα στην τελική ευθεία για τη μεγάλη κινητοποίηση

Το Σάββατο 24/6 η πανελλαδική διαδήλωση του ΠΑΜΕ στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη

Στη μάχη για την επιτυχία του Διημέρου Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης Συνδικάτων, που οργανώνει στις 24 και 25 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη το ΠΑΜΕ, ρίχνονται σωματεία, συνδικαλιστές και μαζικοί φορείς.

Την πρώτη μέρα του Διημέρου, το Σάββατο 24/6, θα γίνει πανελλαδική κινητοποίηση στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη, με συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους. Την επόμενη μέρα, Κυριακή 25/6, θα πραγματοποιηθεί Συνάντηση Συνδικάτων και Συνδικαλιστών από τα Βαλκάνια και χώρες της ευρύτερης περιοχής, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Μέχρι στιγμής, αποφάσεις συμμετοχής στην πανελλαδική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη έχουν λάβει 91 συνδικαλιστικοί φορείς, μεταξύ των οποίων 8 Εργατικά Κέντρα και 11 Ομοσπονδίες.

Με καθημερινή δραστηριότητα, τις μέρες που μένουν μέχρι το Σάββατο, τα σωματεία σχεδιάζουν εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς προετοιμάζοντας τη συμμετοχή των εργαζομένων στην κινητοποίηση. Ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής εργαζομένων και συνταξιούχων συνεχίζουν να συγκεντρώνονται από τα σωματεία, τα λεωφορεία που θα δρομολογηθούν για να ταξιδέψουν οι διαδηλωτές από την Αττική στη Θεσσαλονίκη, έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσουν το Σάββατο 24/6, στις 6 π.μ., από το πάρκινγκ του ΣΕΦ (σταθμός ΗΣΑΠ Φαλήρου), το πάρκινγκ του ΟΑΚΑ, το δημοτικό πάρκινγκ Ελευσίνας, το Αγαλμα Μεταλλωρύχων στο Λαύριο και τα ΕΛΤΑ Γέρακα.

Συνέντευξη Τύπου και περιοδείες από το ΠΑΜΕ

Συνέντευξη Τύπου με θέμα το Διήμερο θα παραχωρήσει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 19/6 στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του ΠΑΜΕ.

Επίσης, μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας θα πάρουν μέρος σε συσκέψεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς, με βάση το εξής πρόγραμμα:

-- Την Κυριακή 18/6 στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

-- Τη Δευτέρα 19/6 στο «Ιατρικό Κέντρο Ψυχικού» (1.30 μ.μ.), στο «Ιατρικό Κέντρο Μαρουσιού» (2.30 μ.μ.), σε πλοία στο λιμάνι του Πειραιά (από τις 6.30 π.μ.), στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, στη «ΝΙΚΗ Εκδοτική», στο ξενοδοχείο «Novotel», σε εργοτάξια του μετρό, στους εργάτες των δήμων Πετρούπολης, Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Ν. Ιωνίας, στην εταιρεία καλλυντικών «Johnson», στην εταιρεία κτηνιατρικών PROVET, στο εργοστάσιο «Μπισκότα Παπαδοπούλου», στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, στο ΝΥΜΑ.

-- Την Τρίτη 20/6 σε «Ευρωκλινική» (6 π.μ.) και «Ερρίκος Ντυνάν», σε πλοία στο λιμάνι του Πειραιά (από τις 8 π.μ.), στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στα πρακτορεία Τύπου («Αργος», «Ευρώπη» και «Ιρις»), σε επιχειρήσεις κλωστοϋφαντουργίας («Τσακίρης» - «Λαμπρινίδης»), στο ξενοδοχείο «Hilton», σε εργοτάξια του μετρό, στους εργάτες των δήμων Χαϊδαρίου και Διονύσου, στη φαρμακοβιομηχανία ΕΛΠΕΝ, στο εργοστάσιο της ΔΕΛΤΑ στον Ταύρο, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλ. Κυριακού», στο διοικητικό μέγαρο του ΟΤΕ.

Πανεξόρμηση στην Κεντρική Μακεδονία

Παράλληλα, συνεχίζεται σήμερα το διήμερο πανεξόρμησης σε χώρους δουλειάς για την προπαγάνδιση του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου από σωματεία της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο αυτό, το Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Θεσσαλονίκης προγραμματίζει περιοδείες στην εταιρεία πληροφορικής «Singular» και στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών «On line sales» και «SK», ενώ και τη Δευτέρα προγραμματίζει περιοδεία στην εταιρεία πληροφορικής «Entersoft».

Αντίστοιχα, το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Κ. Μακεδονίας συνεχίζει σήμερα με συσκέψεις, συζητήσεις και περιοδείες στις υπηρεσίες της ΔΕΗ στη Δυτική Θεσσαλονίκη, στην Περιφερειακή Διεύθυνση και στα ΕΛΠΕ.

Το Συνδικάτο Βιομηχανικού Επισιτισμού Κ. Μακεδονίας προγραμματίζει εξορμήσεις σε επιχειρήσεις στις Σέρρες, στην Κατερίνη, στην Ημαθία, ενώ την Κυριακή 18/6 στις 11 π.μ., στο ΕΚΘ, οργανώνει σύσκεψη επιχειρησιακών σωματείων.

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης οργανώνει σήμερα περιοδείες στα εμπορικά «Αttica», «Notos», «Public», «H&M» και «Inditex», ενώ στις 18.00 θα πραγματοποιήσει συνέλευση στο ΕΚΘ.

Γενική Συνέλευση οργανώνει και το Σωματείο Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης - Βορείου Ελλάδος, την Κυριακή 18/6 στις 12 το μεσημέρι στο ΕΚΘ.

Αντιιμπεριαλιστικά Διήμερα σε νησιά του Αιγαίου

Αντίστοιχες πρωτοβουλίες για τη διοργάνωση Αντιπολεμικών - Αντιιμπεριαλιστικών Διημέρων αναλαμβάνουν τα Εργατικά Κέντρα, σε συνεργασία με μαζικούς φορείς, την ΕΕΔΥΕ και τις Επιτροπές Ειρήνης, στα νησιά του Αιγαίου. Οι εκδηλώσεις που σχεδιάζονται σε Μυτιλήνη, Κω και Σάμο θα γίνουν 1 και 2 του Ιούλη.

Την πρωτοβουλία να απευθύνει σχετικό κάλεσμα πήρε το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο. Ακολούθησε το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, που αποφάσισε να οργανώσει παρόμοιες πρωτοβουλίες, ενώ και το Εργατικό Κέντρο Σάμου αποφάσισε τη διοργάνωση Διημέρου στο νησί.

Σε σύσκεψη που έγινε στη Σάμο, την περασμένη Δευτέρα, με τη συμμετοχή Διοικητικών Συμβουλίων σωματείων, γυναικείων συλλόγων της ΟΓΕ και της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης, αποφασίστηκε οι εκδηλώσεις του Διημέρου να ξεκινήσουν την 1η Ιούλη στο Βαθύ και να συνεχιστούν στις 2 Ιούλη στο Καρλόβασι. Τις επόμενες μέρες σωματεία και φορείς θα συνεδριάσουν για την καλύτερη προετοιμασία του Διημέρου, που θα περιλαμβάνει ομιλίες, συναυλίες, έκθεση αντιπολεμικού βιβλίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ