Τρίτη 20 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μαζικές συνελεύσεις και κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη

Από τη χτεσινή διαδήλωση των συμβασιούχων στη Θεσσαλονίκη
Από τη χτεσινή διαδήλωση των συμβασιούχων στη Θεσσαλονίκη
«Πάρτε πίσω τις απολύσεις», «Σταθερή δουλειά ζητά η εργατιά»: Με τα συνθήματά τους και τα πανό τους, εκατοντάδες συμβασιούχοι των δήμων της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χτες συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου και πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, στο πλαίσιο της 4ωρης στάσης εργασίας που κήρυξε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης.

Είχε προηγηθεί μαζική Γενική Συνέλευση συμβασιούχων την Κυριακή, μετά από κάλεσμα του Συλλόγου, όπου αποφασίστηκε συγκεκριμένο πρόγραμμα αγωνιστικής δράσης.

Στο πλευρό των διαδηλωτών βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής.

Με δήλωσή της, η Κλεοπάτρα Χοροζίδη, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης, σημείωσε ότι η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου «δεν μας έπιασε στον ύπνο. Τη γνωρίζαμε, τη χαρακτηρίσαμε από την αρχή ταφόπλακα. (...) Απαντάμε αγωνιστικά με τις τετραήμερες κινητοποιήσεις που θα κορυφωθούν σε πρώτη φάση με 24ωρη απεργία την Πέμπτη (...) Ζητάμε από την κυβέρνηση νομοθετική ρύθμιση για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη δικαιώματα. (...) Ζητάμε από τις διοικήσεις των δήμων να κλείσουν την πόρτα στους επιχειρηματικούς ομίλους. Καλούμε το λαό να συμπαρασταθεί στον αγώνα μας για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά».

Πρόγραμμα αγωνιστικής δράσης αποφάσισαν οι συμβασιούχοι της Θεσσαλονίκης στη μαζική συνέλευση της Κυριακής
Πρόγραμμα αγωνιστικής δράσης αποφάσισαν οι συμβασιούχοι της Θεσσαλονίκης στη μαζική συνέλευση της Κυριακής
Μετά την κινητοποίηση, οι συμβασιούχοι πραγματοποίησαν νέα Γενική Συνέλευση στο ΕΚΘ, επιβεβαιώνοντας το πρόγραμμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων που αποφάσισαν στη συνέλευση της Κυριακής.

Το μεσημέρι πραγματοποίησαν νέα παρέμβαση στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου ο δήμαρχος ανέφερε στους εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης και του Συλλόγου Εργαζομένων δήμου Θεσσαλονίκης ότι δεν πρόκειται να απολύσει κανέναν συμβασιούχο, σημειώνοντας ότι «οι παραδοχές, κρίσεις και σκέψεις της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν προκαλούν επί του παρόντος υποχρέωση του δήμου Θεσσαλονίκης προς οιαδήποτε άμεση ενέργεια».

Στο μεταξύ, από τα ξημερώματα, με αποφάσεις των Σωματείων των δήμων, έχουν ξεκινήσει καταλήψεις αμαξοστασίων στους δήμους Κορδελιού - Ευόσμου, Νεάπολης - Συκεών, Παύλου Μελά και Καλαμαριάς.

Για τις επόμενες μέρες, οι συμβασιούχοι της Θεσσαλονίκης έχουν προγραμματίσει: Σήμερα Τρίτη, συγκεντρώσεις - κινητοποιήσεις ενημέρωσης στις 7 μ.μ. σε Τσιμισκή με Αριστοτέλους, πλατεία Ευόσμου έξω από το Δημαρχείο, Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας, πλατεία Μετεώρων στον δήμο Παύλου Μελά. Αύριο Τετάρτη, στις 12.30 το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Την Πέμπτη 22/6, εικοσιτετράωρη απεργία και απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στη συγκέντρωση καλεί και το Συντονιστικό Μακεδονίας - Θράκης των συμβασιούχων.

Σε άλλες πόλεις

Στην Πάτρα, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Αχαΐας, το Σωματείο Εργαζομένων Καθαριότητας δήμου Πάτρας, το Σωματείο Οδηγών Χειριστών δήμου Πάτρας και η Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων μέσω ΑΣΕΠ με παράταση δήμου Πάτρας προχώρησαν σε καταλήψεις αμαξοστασίων, συγκεντρώσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ενημέρωση εργαζομένων. Παράλληλα, την Κυριακή 25/6, συμμετέχουν στην πορεία που διοργανώνει η δημοτική αρχή της Πάτρας στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου ενάντια στην ανεργία.

Στο Βόλο, ταξικά σωματεία, φορείς και συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ έκαναν χτες παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον δήμαρχο, απαιτώντας να μην απολυθεί κανένας από τους 82 περίπου συμβασιούχους που δουλεύουν στον δήμο Βόλου.

Στη Φθιώτιδα, καθολική ήταν η συμμετοχή των συμβασιούχων στην κατάληψη του αμαξοστασίου του δήμου Λαμίας. Στο πλευρό τους βρέθηκε το Εργατικό Κέντρο Λαμίας και ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Τ. Χρονάς.

Στο νομό Λάρισας, σε κατάληψη στα αμαξοστάσια των δήμων Λάρισας, Τεμπών και Τυρνάβου προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι, ενώ το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση συμβασιούχων στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ν. Λάρισας καλεί τους συμβασιούχους όλων των δήμων του νομού να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση του αγώνα. Ανακοινώσεις υπέρ των συμβασιούχων εξέδωσαν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Λαρισαίων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ