Τρίτη 13 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΚΑΜ
Ορκος τιμής στους χιλιάδες ήρωες της Μακρονήσου

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Ιούνη η ετήσια επίσκεψη - προσκύνημα στη Μακρόνησο από την Πανελλήνια Ενωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ).

Εκατοντάδες αγωνιστές, όλων των ηλικιών, ανάμεσά τους εξόριστοι Μακρονησιώτες και απόγονοί τους, έδωσαν το «παρών», αποτίοντας φόρο τιμής στους χιλιάδες αλύγιστους, που διωγμένοι από το αστικό κράτος στο ξερονήσι, κράτησαν ψηλά τη σημαία της ταξικής πάλης.

Στην εκδήλωση χαιρέτισε ο Λάζαρος Κυρίτσης εκ μέρους της ΠΕΚΑΜ και μίλησε ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακολούθησε η παρουσίαση του έργου «Καπνισμένο Τσουκάλι» του Γ. Ρίτσου που έχει μελοποιήσει ο Χρ. Λεοντής, από το μουσικό σύνολο «Ρωμιοσύνη», με τη διεύθυνση του Τεό Λαζάρου.

Ο Γ. Μανουσογιαννάκης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Βρισκόμαστε εδώ για να ανανεώσουμε τον όρκο συνέχισης του αγώνα για την εκπλήρωση του τελικού σκοπού, που χιλιάδες ήρωες στη Μακρόνησο, αλλά και σε άλλα κολαστήρια έδωσαν τη ζωή τους, για την επαναστατική ανατροπή του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος, για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση. Για την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνίας».

Το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ επανέφερε το αίτημα, που έχει κατατεθεί και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ χωρίς θετική ανταπόκριση, για προστασία του χώρου από τους καταπατητές, καθώς και για τη συντήρηση και κατοχύρωση του ιστορικού χαρακτήρα του νησιού με τη δημιουργία αντίστοιχου μουσείου. Οπως είπε, τα παραπάνω πρέπει να συνοδεύονται από την κατασκευή των αναγκαίων λιμενικών έργων προκειμένου να διευκολύνεται η πρόσβαση των επισκεπτών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ