Τρίτη 13 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 24 ΙΟΥΝΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πυκνώνουν οι παρεμβάσεις των συνδικάτων σε χώρους δουλειάς

Πυκνώνουν τα συνδικάτα τις εξορμήσεις, τις περιοδείες, τις συσκέψεις, συνολικότερα την παρέμβασή τους στους χώρους δουλειάς, για την επιτυχία του Διήμερου Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης Συνδικάτων, που οργανώνει στις 24 και 25 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Με συζήτηση για την ανάγκη επαγρύπνησης και κινητοποίησης της εργατικής τάξης ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας σε αυτούς για λογαριασμό του κεφαλαίου, οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις κλιμακώνουν την αντίστοιχη δραστηριότητα του προηγούμενου διαστήματος, καλούν τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 24/6, με συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους, στις 13.00.

Την επόμενη μέρα, Κυριακή 25/6, θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη Συνάντηση Συνδικάτων και Συνδικαλιστών από τα Βαλκάνια και χώρες της ευρύτερης περιοχής, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Σχεδιασμένο άνοιγμα σε κλάδους και χώρους δουλειάς

Στο πλαίσιο του ανοίγματος σε χώρους δουλειάς, ήδη το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Αττικής κάνει εξορμήσεις σε καθημερινή βάση. Σήμερα Τρίτη θα βρεθεί στην εταιρεία ανελκυστήρων «Οτις» στον Περισσό, στην επιχείρηση συστημάτων ασφαλείας «Ζαριφόπουλος ΑΕ», ενώ αύριο θα επισκεφθεί το εργοτάξιο του «Ακτωρα» στη Συγγρού (εργολαβία Καραγιάννης). Ταυτόχρονα, προγραμματίζει για την Τρίτη 20/6 σύσκεψη στα γραφεία του Συνδικάτου για την προετοιμασία της κινητοποίησης.

Αντίστοιχα, το Κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας θα κάνει σήμερα περιοδείες στη ΔΕΗ στην Καλλιθέα και στην επιχείρηση «ΤΟΞΟΤΗΣ» στην Κόρινθο, ενώ μεθαύριο θα περιοδεύσει στη «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» και στη ΔΕΗ Πειραιά.

Επίσης, το Συνδικάτο Καθαριστριών - Καθαριστών Αττικής έχει προγραμματίσει περιοδείες σε νοσοκομεία, αμαξοστάσια της ΟΣΥ, ιδρύματα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Εξορμήσεις πραγματοποιεί και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Αύριο Τετάρτη, συνδικαλιστές του θα βρεθούν στους εξής δήμους: Νέα Σμύρνη (αμαξοστάσιο), Ηράκλειο (δημαρχείο), Παλλήνη (αμαξοστάσιο, δημαρχείο), Μάνδρα (αμαξοστάσιο, δημαρχείο), Αγ. Βαρβάρα (αμαξοστάσιο, δημαρχείο), Αιγάλεω, Δραπετσώνα και Κερατσίνι.

Πρόγραμμα εξορμήσεων υλοποιεί και το Κλαδικό Συνδικάτο Χρηματοπιστωτικού Αττικής. Σήμερα και αύριο στελέχη του θα βρεθούν σε υποκαταστήματα τραπεζών της ALPHA BANK, της Εθνικής, της Τράπεζας της Ελλάδας, της Eurobank, στη «First Data» και στη «MELLON».

Παράλληλα, προχωρούν οι συνεδριάσεις σωματείων με αντικείμενο τη συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση και συνολικά τη συζήτηση για την οργάνωση των εργαζομένων απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Σε αυτό το πλαίσιο:

-- Η Επιτροπή Αγώνα Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας καλεί σήμερα Τρίτη τους εργαζόμενους του κλάδου σε συνέλευση στις 7.30 μ.μ., στο ΕΚΘ.

-- Το ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης προγραμματίζει ανοιχτή συνεδρίαση του ΔΣ την Πέμπτη 15/6, στις 6.30 μ.μ., στο ΕΚΘ.

«Παρών» δηλώνουν φοιτητικοί σύλλογοι

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που απηύθυνε στη νεολαία η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ για συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη, φοιτητικοί σύλλογοι δηλώνουν το δικό τους «παρών».

Ετσι, από τη Θεσσαλονίκη, απόφαση για συμμετοχή πήραν οι Σύλλογοι Φοιτητών Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων, Γεωλογικού και Αγγλικού του ΑΠΘ, υπογραμμίζοντας: «Οι φοιτητές, μαζί με τους εργαζόμενους και όλους τους λαούς της περιοχής, θα παλέψουμε για ένα μέλλον χωρίς κρίσεις - πολέμους - φτώχεια και εκμετάλλευση».

Προετοιμασίες για τα αντιιμπεριαλιστικά διήμερα στα νησιά του Αιγαίου

Παράλληλα, προχωρούν οι προετοιμασίες για τα αντιπολεμικά - αντιιμπεριαλιστικά διήμερα που διοργανώνουν σε Μυτιλήνη, Σάμο και Κω τα Εργατικά Κέντρα, σε συνεργασία με μαζικούς φορείς των νησιών, στις 1 και 2 Ιούλη.

Με αντικείμενο την προετοιμασία του Διημέρου στην Κω, την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, με τη συμμετοχή σωματείων, άλλων μαζικών φορέων και εκπροσώπων της Επιτροπής Ειρήνης της Κω.

Αποφασίστηκε μπροστά στο Διήμερο να πραγματοποιηθούν συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων, εξορμήσεις, περιοδείες, ενώ θα ετοιμαστούν ειδικά υλικά.

Την πρώτη μέρα του Διημέρου παιδιά θα ζωγραφίσουν για την ειρήνη και τη δεύτερη θα πραγματοποιηθεί συναυλία με αντιιμπεριαλιστικά τραγούδια και συγκέντρωση με ομιλία. Το Διήμερο θα εμπλουτιστεί και με άλλες εκδηλώσεις που θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου.

  • Για την προπαγάνδιση της πανελλαδικής κινητοποίησης το ΠΑΜΕ ετοίμασε σχετικό βίντεο. Το βίντεο μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο σύνδεσμο https://youtu.be/n89wti2MAUY.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σχεδιασμένο άνοιγμα για την πανελλαδική αντιΝΑΤΟική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη (2017-06-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org