Τρίτη 13 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Συγκέντρωση ενάντια στην παρουσία αμερικανοΝΑΤΟικού πλοίου

Σήμερα, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Κοραή

Το ΝΑΤΟικό πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά
Το ΝΑΤΟικό πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά
Σε συγκέντρωση καταδίκης της παρουσίας ενός ακόμα αμερικανικού πολεμικού πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά καλούν συνδικάτα και φορείς της πόλης, σήμερα, Τρίτη 13 Ιούνη, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Κοραή.

Στο κοινό τους κάλεσμα τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, οι Λαϊκές Επιτροπές και οι Επιτροπές Ειρήνης της περιοχής, αναφέρουν:

«Καταγγέλλουμε την παρουσία του ΝΑΤΟικού πλοίου USS Mesa Verde LPD-19 του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στο λιμάνι του Πειραιά. Πλοίο που όπως αναφέρεται αποτελεί ένα πολυεργαλείο στα χέρια του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, άρα και του ΝΑΤΟ.

Εχει τεράστιες ευθύνες η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία συνεχίζοντας την ίδια πολιτική με τις προηγούμενες, εκπροσωπώντας τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας μας, παραδίδει "γην και ύδωρ", συμμετέχοντας ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και κάθε στιγμή δείχνει τη διάθεσή της να εμπλέξει τη χώρα ακόμα περισσότερο.

Καλούμε την εργατική τάξη, το λαό του Πειραιά, να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στα ΝΑΤΟικά πολεμικά σχέδια. Να καταδικάσει αποφασιστικά την παρουσία των ΝΑΤΟικών πλοίων, την ύπαρξη στρατιωτικών βάσεων και εγκαταστάσεων και να παλέψει για την έξοδο της χώρας από τη ΝΑΤΟική "σφηκοφωλιά" και κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία.

Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να επιστρέψουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές, ώστε να γίνει πράξη το σύνθημα "ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών"».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ