Σάββατο 10 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Οργανώνει κινητοποίηση με αίτημα το κλείσιμο της χωματερής

Με αίτημα «να κλείσει άμεσα η χωματερή της Φυλής. Διαχείριση των απορριμμάτων σε όφελος του λαού», ο δήμος Πετρούπολης καλεί το λαό της πόλης σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση που διοργανώνει την Τετάρτη 21 Ιούνη, στο ΧΥΤΑ Φυλής.

Σε σχετική ανακοίνωση - κάλεσμα προς τους κατοίκους, η δημοτική αρχή Πετρούπολης σημειώνει τις επιπτώσεις από τη λειτουργία της χωματερής στην υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και υπογραμμίζει τις ευθύνες της σημερινής συγκυβέρνησης και των προηγούμενων, αλλά και της περιφερειακής αρχής Αττικής, που πρόσφατα αποφάσισε την επέκταση του ΧΥΤΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Η υγειονομική βόμβα της χωματερής αποτελεί εδώ και δεκαετίες κρίσιμο παράγοντα υποβάθμισης της υγείας και της καθημερινότητας του λαού της Δυτικής Αθήνας και του Θριασίου. Το πρόβλημα χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει και τους καλοκαιρινούς μήνες η κατάσταση είναι ανυπόφορη.

Οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και των κυβερνήσεων διαχρονικά είναι τεράστιες, αφού κριτήριό τους για τη διαχείριση των απορριμμάτων δεν είναι οι λαϊκές ανάγκες αλλά η αξιοποίηση και αυτού του πεδίου για την κερδοφορία του κεφαλαίου. Πρόσφατα, η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ), που έχει την πλειοψηφία στον ΕΔΣΝΑ, αντί να δρομολογήσει το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής, αποφάσισε να συνεχιστεί η εναπόθεση απορριμμάτων σε δύο νέα σημεία. Και από αυτή την εξέλιξη, αποδεικνύεται ότι το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής παραπέμπεται στο μακρινό μέλλον.

Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της πόλης μας πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να οργανώσουν τον αγώνα τους για τη ζωή που του αξίζει και να διεκδικήσουν:

-- Να κλείσει άμεσα και οριστικά η χωματερή της Φυλής, να αποκατασταθεί ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να απαγορευτεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

-- Οχι στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων.

-- Οχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

-- Οχι στην ιδιωτικοποίηση, στις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και στις συμβάσεις παραχώρησης.

-- Απόλυτη διασφάλιση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα».

Η αναχώρηση για τη συγκέντρωση θα γίνει με πούλμαν, στις 6 το απόγευμα, από την πλατεία «Ηρώ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ