Σάββατο 10 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΪΔΑΡΙ
Μαζική απαίτηση να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος

Από τη χτεσινή κινητοποίηση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους συμβασιούχους
Από τη χτεσινή κινητοποίηση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους συμβασιούχους
«

Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος συμβασιούχος» απαίτησε με μια φωνή το Χαϊδάρι χτες, σε συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη που διοργάνωσαν η δημοτική αρχή και το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου, με τη στήριξη 30 φορέων της πόλης.

Οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν σε συμβολικό ολιγόωρο αποκλεισμό της λεωφόρου Αθηνών, στέλνοντας με αποφασιστικότητα στην κυβέρνηση το μήνυμα ότι «οι άδικες απολύσεις των συμβασιούχων δεν θα περάσουν». Συμβασιούχοι εργαζόμενοι και μόνιμοι του δήμου, μαζικοί φορείς, σωματεία, πολιτιστικοί και εθνικοτοπικοί σύλλογοι, αθλητικά σωματεία συμμετείχαν μαζικά στη χτεσινή μαχητική συγκέντρωση, με βασικό αίτημα να μη γίνει καμία απόλυση των συμβασιούχων, να μην απογυμνωθεί η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου. Αντίθετα, να διεκδικηθεί από κοινού μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Ανοίγοντας τη συγκέντρωση, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου, Κώστας Δημουλάς, υπογράμμισε ότι «η εργασία πρέπει να είναι αυτονόητο δικαίωμα για όλους τους εργαζόμενους, πρέπει να διασφαλίζεται το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και αυτό είναι που παλεύουμε». Συνέχισε, τονίζοντας ότι δεν περνάνε οι «κούφιες» υποσχέσεις της κυβέρνησης και πως οι εργαζόμενοι πρέπει να ανησυχήσουν και όχι να εφησυχάσουν, γιατί έχουν πείρα και ξέρουν τις προθέσεις τους.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, σημειώνοντας ότι από την πρώτη στιγμή, ακόμα και τότε που το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν είχε βγάλει αποφάσεις απόλυσης των συμβασιούχων, πάγια θέση της δημοτικής αρχής ήταν η προάσπιση του δικαιώματος των εργαζομένων για δουλειά μόνιμη και σταθερή με πλήρη δικαιώματα. «Σήμερα στηρίζουμε μαζί με 30 φορείς συνολικά από την πόλη μας τους συμβασιούχους που απολύονται, γιατί γνωρίζουμε ότι σήμερα είναι αυτοί, αύριο θα είναι κάποιος άλλος στη θέση τους», τόνισε ο δήμαρχος. Συμπλήρωσε ότι «με αυτή την αντεργατική απόφαση, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην αδυναμία λειτουργίας μιας ολόκληρης υπηρεσίας στο δήμο, της καθαριότητας, που το καθημερινό της έργο αποτελεί ζωτικής σημασίας για ολόκληρη την πόλη».

Στη συμβολική κατάληψη της λεωφόρου Αθηνών που ακολούθησε, οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τους διερχόμενους οδηγούς, ζητώντας ακόμα μεγαλύτερη συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ