Παρασκευή 9 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ - ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Αγωνιστική παρέμβαση για τα προβλήματα στις συγκοινωνίες

Από τη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Μεταφορών
Από τη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Μεταφορών
Κινητοποίηση στο υπουργείο Μεταφορών πραγματοποίησε χτες η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ, για τα οξυμένα προβλήματα στις αστικές συγκοινωνίες, αναδεικνύοντας την ανάγκη φτηνών συγκοινωνιών που να καλύπτουν τις ανάγκες του λαού.

Η χτεσινή κινητοποίηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης Λαϊκές Επιτροπές, αποτελεί μέρος μιας σειράς παρεμβάσεων μέσα από τις οποίες αναδεικνύονται οι σοβαρές επιπτώσεις που έχει η αντιλαϊκή πολιτική και στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών, τόσο σε βάρος των εργαζομένων σε αυτές όσο και σε βάρος των εργατικών και λαϊκών οικογενειών που τις χρησιμοποιούν.

Τα αιτήματα της κινητοποίησης

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης επιδόθηκε σχετικό υπόμνημα σε εκπρόσωπο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου. Στο υπόμνημα επισημαίνεται ότι η αντιλαϊκή πολιτική που συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με βάση τη στρατηγική ΕΕ - ΔΝΤ - κεφαλαίου έχει σοβαρές επιπτώσεις και στην αστική συγκοινωνία, «στη ζωή και τις ανάγκες μετακίνησης των εργατικών - λαϊκών οικογενειών». Ορισμένες από αυτές είναι οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, με επιπτώσεις στην ασφάλεια, την αξιοπιστία και τη συχνότητα των δρομολογίων, το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων, η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων κ.ά.

Αντιπαλεύοντας την κατάσταση αυτή, που όπως υπογραμμίζει θα χειροτερεύσει «με τη νέα συμφωνία κυβέρνησης - "κουαρτέτου" με τη στήριξη των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου», η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ και οι Λαϊκές Επιτροπές προβάλλουν και διεκδικούν τα αιτήματα: Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα. ΣΣΕ με κάλυψη απωλειών, μισθούς με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50%. Δωρεάν μετακίνηση για όλους στις ώρες αιχμής. Επέκταση των αστικών συγκοινωνιών σε όλο το νομό Αττικής. Κρατική επιχορήγηση τώρα για την επισκευή και ανανέωση του στόλου. Καμιά επιχειρηματική δράση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - έξω οι εργολάβοι. Ενιαίο κρατικό φορέα αστικών συγκοινωνιών, όπου κουμάντο θα κάνει ο λαός και οι αστικές συγκοινωνίες θα λειτουργούν με βάση τις ανάγκες του λαού και όχι με κριτήριο το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καλούν σε αγωνιστικές αποφάσεις και δράσεις(2013-12-05 00:00:00.0)
Οχι στη μείωση του συγκοινωνιακού έργου(2011-07-28 00:00:00.0)
Φτηνή και ποιοτική συγκοινωνία για το λαό(2011-01-12 00:00:00.0)
«Εξυγίανση» και εξυγίανση(2010-11-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ