Παρασκευή 9 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απολύσεις σε επιχειρήσεις του εμπορίου

Την απόλυση εργαζόμενης από το κατάστημα της επιχείρησης «BED & BATH» στο Περιστέρι καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Οπως επισημαίνει, η απόλυση ισοδυναμεί με συνδικαλιστική δίωξη σε βάρος της εργαζόμενης που είναι μέλος του σωματείου και υποψήφια στις αρχαιρεσίες του που βρίσκονται σε εξέλιξη, με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ. Επιπλέον, αφορμή για να πεταχτεί η εργαζόμενη στην ανεργία στάθηκε η άρνησή της να υπογράψει τροποποιητική σύμβαση που θα μείωνε το ωράριό της από 8ωρο σε 4ωρο.

«Η εταιρεία, θέλοντας να επιβάλει σιγή ιχθύος στα καταστήματα που διαθέτει και να συνεχίσει ανενόχλητη την εφαρμογή όλων των αντεργατικών μέτρων, επιτίθεται σε όποιον μπαίνει εμπόδιο στους σχεδιασμούς της», σημειώνει ο Σύλλογος. Σχολιάζει ακόμα ότι την ίδια στιγμή που η εταιρεία προχωρά σε απολύσεις σε μια σειρά καταστήματα, με πρόσχημα τον χαμηλό τζίρο, ανοίγει νέο κατάστημα στη Μεταμόρφωση. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Συγκεκριμένα στο κατάστημα στο Περιστέρι, σε λιγότερο από ένα χρόνο έχουν γίνει 5 απολύσεις. Το προηγούμενο διάστημα η εταιρεία προέβη σε αλλαγή της σύμβασης των εργαζομένων από 8ωρους σε 4ωρους, καλώντας τους να "επιλέξουν", ή να υπογράψουν να γίνουν 4ωροι ή αλλιώς να απολυθούν, παρουσιάζοντας παράλληλα αυτή την αλλαγή της σύμβασης ως το "ενδιαφέρον" που δείχνει η εταιρεία για εκείνους ώστε να μη χάσουν τη δουλειά τους!».

Κινητοποίηση στα δικαστήρια στην Πάτρα

Τη στήριξή τους στην απολυμένη συνδικαλίστρια από την εταιρεία «Hellenica», στο κατάστημα «Ηondos Center» στην Πάτρα, εξέφρασαν εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους οι οποίοι συγκεντρώθηκαν χτες στα δικαστήρια της Πάτρας. Η εργαζόμενη είχε απολυθεί λίγες μέρες μετά τη συμμετοχή της στην πανεργατική απεργία στις 4/2/2016. Χτες εκδικάστηκε η αγωγή της ενάντια στην εταιρεία και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες.

Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Αχαΐας τονίζει ότι η συγκεκριμένη απόλυση ήταν δίωξη για ενεργό συνδικαλιστική δράση και γι' αυτό είναι παράνομη και καταχρηστική.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ