Πέμπτη 8 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Κανένας συμβασιούχος να μην χάσει τη δουλειά του

Αίτηση συζήτησης στην ΠΕΔΑ για την μετατροπή σε αορίστου όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου

Αίτημα στην Περιφερειακή Ενωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) προκειμένου να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση και να αποφασίσει κανένας εργαζόμενος να μην πεταχτεί στο δρόμο, αντίθετα άμεσα με νομοθετική παρέμβαση η κυβέρνηση να μονιμοποιήσει το προσωπικό και να αναλάβει τη χρηματοδότηση της μισθοδοσίας τους, απέστειλε ο δήμος Πετρούπολης, μετά από σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, με αφορμή την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε παράνομη την ανανέωση των συμβάσεων των 8μηνιτών εργαζομένων.

Στη διάρκεια της συζήτησης υπογραμμίστηκαν οι επιπτώσεις που θα επιφέρει η υλοποίηση αυτής της απόφασης στις υπηρεσίες του δήμου και επισημάνθηκαν οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την εξέλιξη αυτή.

Αναλυτικά, στην εισήγηση της δημοτικής αρχής σημειώνεται, ανάμεσα σε άλλα: «Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Οσο και αν προσπαθεί να δείξει ότι "ήθελε αλλά δεν μπόρεσε", δεν μπορεί να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της. Με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου υλοποιείται ένα χιλιοπαιγμένο αντιλαϊκό έργο που επαναλαμβάνεται με θύματα τις ανάγκες, τις αγωνίες και τα δικαιώματα του λαού μας.

Από τη δική μας μεριά, καιρό τώρα απαιτούσαμε την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για τη μονιμοποίηση των εργαζομένων, που ήρθαν στους δήμους μέσα από τους δρόμους της μακροχρόνιας ανεργίας και από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Ηρθαν ως συμβασιούχοι, γιατί η πολιτική διαδοχικά των κυβερνήσεων και των μνημονίων απαγόρευσε τις μόνιμες προσλήψεις εργατοτεχνικού προσωπικού στους δήμους από το 2011. Αποτέλεσμα είναι οι υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, νεκροταφείων να αποδιαρθρώνονται, προλειαίνοντας το έδαφος για την πλήρη ιδιωτικοποίησή τους».

  • Να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση για τη μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, για όλους τους εργαζόμενους, κάλεσε την κυβέρνηση το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, με ομόφωνο ψήφισμά του.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ