Πέμπτη 8 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταγγελίες για επαναπροωθήσεις Τούρκων αιτούντων άσυλο

Νέες καταγγελίες για επαναπροωθήσεις Τούρκων αιτούντων άσυλο στον Εβρο βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Πριν από λίγες μέρες, η Ελληνική Ενωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου δημοσιοποίησε επώνυμη καταγγελία σχετικά με την άτυπη επαναπροώθηση από την Ελλάδα στην Τουρκία, Τούρκων πολιτών που είχαν ζητήσει διεθνή προστασία από τις αρχές της χώρας. Ηδη ο ένας από αυτούς βρίσκεται κρατούμενος στις τουρκικές φυλακές, χωρίς να είναι δυνατή η οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί του.

Σύμφωνα με νέα καταγγελία που δέχτηκε η ΕΕΔΑ, στις 2/6, στις 9 το πρωί, διενεργήθηκε μία ακόμα επαναπροώθηση με βάρκα στον Εβρο. Κοντά στο Διδυμότειχο, η αστυνομία παρέδωσε σε ομάδα ένοπλων μασκοφόρων ανθρώπους οι οποίοι δήλωσαν ότι επιθυμούν διεθνή προστασία στην Ελλάδα, επειδή διώκονται στην Τουρκία. Αυτή τη φορά η βίαιη επαναπροώθηση αφορά έναν άνδρα, τη σύζυγό του και τα τέσσερα παιδιά τους, από τα οποία το ένα βρέφος, καθώς και τρια ακόμα άτομα. Σύμφωνα με την ΕΕΔΑ, στη διάθεσή της βρίσκονται τα στοιχεία του βαν της ΕΛ.ΑΣ. που μετέφερε τους αιτούντες διεθνή προστασία.

Για το θέμα ρωτήθηκε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, και δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει επαναπροωθήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ