Τετάρτη 7 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο στο υπουργείο Μεταφορών

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μεταφορών διοργανώνει αύριο Πέμπτη, στις 10.30 π.μ., η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ, για τα δεκάδες προβλήματα στην αστική συγκοινωνία.

Σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι η εντεινόμενη αντιλαϊκή επίθεση έχει σοβαρές επιπτώσεις και «στην αστική συγκοινωνία, αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή και τις ανάγκες μετακίνησης των εργατικών λαϊκών οικογενειών. Οι μεγάλες ελλείψεις σε οδηγούς, τεχνίτες, η παραπέρα μείωση της κρατικής επιχορήγησης για τις λειτουργικές ανάγκες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, έχουν άμεσες επιπτώσεις στην ασφάλεια, την αξιοπιστία και στη συχνότητα των δρομολογίων.

(...) Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, είναι υλοποίηση των αποφάσεων της ΕΕ, της Συνθήκης της Λισαβόνας το 2000, που περιλαμβάνει την "απελευθέρωση" των μεταφορών. Η "απελευθέρωση" των μεταφορών συντελείται με το νέο πανάκριβο ηλεκτρονικό εισιτήριο, τη μείωση των μισθών και δικαιωμάτων των εργαζομένων και την είσοδο επιχειρηματικών ομίλων στο σύστημα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. (...) Δίκτυο, υποδομές, στόλος, εργατικό προσωπικό, βγαίνουν στο σφυρί, υποσχόμενα μεγάλο φαγοπότι στο κεφάλαιο».

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «είναι πρόκληση για τους ανέργους, τα φτωχά εργατικά - λαϊκά στρώματα, η στάση των εργοδοτικών - κυβερνητικών συνδικαλιστών (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΜΕΤΑ κ.ά.) στα σωματεία του ΜΕΤΡΟ, στα λεωφορεία, στον ΗΣΑΠ, που συνδέουν τη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών με τα έσοδα των εταιρειών, δηλαδή με την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, φτάνοντας στο σημείο ό,τι έχει απομείνει στο ταμείο του σωματείου να το δίνουν στην εργοδοσία, ενώ είναι μεγάλες οι ανάγκες για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων».

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, η Γραμματεία προβάλλει αιτήματα για: Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα. ΣΣΕ με κάλυψη απωλειών, μισθούς με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50%. Δωρεάν μετακίνηση για όλους στις ώρες αιχμής. Επέκταση του αστικών συγκοινωνιών σε όλο το νομό Αττικής. Κρατική επιχορήγηση τώρα για την επισκευή και ανανέωση του στόλου. Καμιά επιχειρηματική δράση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - έξω οι εργολάβοι. Ενιαίο κρατικό φορέα αστικών συγκοινωνιών όπου κουμάντο θα κάνει ο λαός και οι αστικές συγκοινωνίες θα λειτουργούν με βάση τις ανάγκες του λαού και όχι με κριτήριο το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα αγώνα ενάντια στην «απελευθέρωση» και την ιδιωτικοοικονομική λειτουργία(2017-09-13 00:00:00.0)
Δράση για φθηνή και αξιόπιστη αστική συγκοινωνία(2015-02-18 00:00:00.0)
Διεκδίκησαν φτηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες(2014-07-09 00:00:00.0)
«Λαιμητόμος» για επιβάτες και εργαζόμενους(2010-12-02 00:00:00.0)
«Πετάει» ο ΟΣΕ με ...37%!(2005-04-15 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση "στραγγαλίζει" τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες(1997-12-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ