Τρίτη 30 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
Ξεκίνησαν οι εργασίες στο Ριγανόκαμπο

Με μια μαζική συγκέντρωση των κατοίκων του Ανατολικού Διαμερίσματος και τη συμμετοχή δεκάδων συλλόγων και φορέων, ξεκίνησαν το Σάββατο, σε πανηγυρικό κλίμα, οι εργασίες διαμόρφωσης του Ανατολικού Πάρκου, στον πρώην σκουπιδότοπο του Ριγανόκαμπου. Μηχανήματα του δήμου και ιδιωτών, με δεκάδες εργαζόμενους, συνέχισαν τον καθαρισμό και τις επιχωματώσεις, που είχαν ξεκινήσει από τις προηγούμενες μέρες στο χώρο. Πρόκειται για μια έκταση 150 στρεμμάτων, που ο δήμος μαζί με το λαό της πόλης διαμορφώνει για να γίνει το «μπαλκόνι» της Πάτρας, όπως είπε και ο δήμαρχος, Κ. Πελετίδης, στο χαιρετισμό που απηύθυνε στη συγκέντρωση. «Δεν ανεχόμαστε τη συνεχιζόμενη κοροϊδία και την καθυστέρηση από την κυβέρνηση στο αίτημα για παραχώρηση της χρήσης αυτής της έκτασης στο δήμο. Στο ερώτημα των διορισμένων κυβερνητικών εκπροσώπων του γνωστού "υπερταμείου" "από πού πήρατε την άδεια" για τις εργασίες που πραγματοποιούμε;, απαντάμε: ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΑΪΚΟ ΛΑΟ!», ξεκαθάρισε ο δήμαρχος.

Μαζί με τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της περιοχής, ήταν από νωρίς το πρωί στο χώρο η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κ. Γεροπαναγιώτη, ο αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Εργου και Καθαριότητας, Χρ. Κορδάς, άλλοι αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι.

Τους συγκεντρωμένους υποδέχθηκε, εκ μέρους του Διαμερισματικού Συμβουλίου του Ανατολικού Τομέα, ο αντιπρόεδρος Β. Ζώτος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως η ύπαρξη ελεύθερων χώρων αποτελεί μια ζωτική λαϊκή ανάγκη και η σημερινή δημοτική αρχή, με την πρωτοβουλία της αυτή και τις εργασίες που ξεκίνησαν για τη διαμόρφωση αυτού του χώρου, την ικανοποιεί σε σημαντικό βαθμό.

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, ο δήμαρχος Πατρέων ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «αυτή η δημοτική αρχή είναι σταθερά προσανατολισμένη και απευθύνεται στα λαϊκά στρώματα και τις ανάγκες τους. Αυτός ο αγώνας και η συνεπής διεκδίκηση, όπως και οι ντε φάκτο ενέργειες της δημοτικής αρχής, έφεραν τη θετική εξέλιξη με την παραχώρηση του μεγαλύτερου τμήματος της λιμενικής ζώνης. Είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του νότιου παραλιακού πάρκου, που αγκάλιασε και χρησιμοποιεί καθημερινά μεγάλο μέρος του λαού της Πάτρας. Αυτοί οι ελεύθεροι χώροι παραδόθηκαν στο λαό της Πάτρας γιατί δεν υποταχθήκαμε "στο ρεαλισμό της υποταγής", δεν υποκλιθήκαμε στην επιχειρηματικότητα ως δήθεν μοχλό ανάπτυξης, δεν υποκύψαμε στους αρνητικούς πολιτικούς συσχετισμούς. Για μας προτεραιότητα είναι η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των ελεύθερων χώρων, η παραχώρησή τους στο λαό για την κάλυψη των αναγκών του».

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο Κ. Πελετίδης απηύθυνε κάλεσμα συσπείρωσης και αγώνα, κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη μεγάλη, λαϊκή κινητοποίηση την Κυριακή 25 Ιούνη στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, με σύνθημα «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο αντιδήμαρχος Χρ. Κορδάς, ο οποίος ευχαρίστησε τους κατοίκους για τη μαζική τους παρουσία, τους εργαζόμενους του δήμου που με φιλότιμες προσπάθειες κατασκευάζουν αυτά τα έργα ζωής για το λαό.

Οι κάτοικοι, θέλοντας να σηματοδοτήσουν την έναρξη των εργασιών, κάλεσαν τον Κ. Πελετίδη να φυτέψει το πρώτο δέντρο, που ήταν ελιά, στο νέο Πάρκο, καθώς επίσης την Κ. Γεροπαναγιώτη και τον Χρ. Κορδά, μια ακόμα ελιά. Οι δυο ελιές συμβολίζουν την αρχή της προσπάθειας για τη δημιουργία του νέου, Ανατολικού Πάρκου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ