Πέμπτη 25 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ
Συνάντηση με υπουργούς για τη λιμενική ζώνη

Συναντήσεις με τους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας και Εσωτερικών, χωρίς όμως να δοθούν ουσιαστικές δεσμεύσεις από τους τελευταίους, είχε προχτές ο δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, για τα καυτά θέματα της οριστικής παραχώρησης της λιμενικής ζώνης στο Δήμο και για την πρόσληψη 34 επιτυχόντων του ΑΣΕΠ στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης Πάτρας (ΔΕΥΑΠ).

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Πατρέων, μαζί με την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και τον αντιδήμαρχο, Χρήστο Κορδά, έθεσαν στη διάθεση του υπουργού, Θοδωρή Δρίτσα, τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορούν την απόρριψη του σχεδίου προγραμματικής σύμβασης που έχει αποστείλει στο Δήμο ο υπουργός. Μάλιστα, παραδόθηκε στον Θ. Δρίτσα φάκελος με αναλυτικά στοιχεία και παρουσιάστηκαν εμπεριστατωμένα οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις της δημοτικής αρχής (Νότιο Πάρκο, χώροι στάθμευσης κ.λπ.), οι δυσκολίες και τα εμπόδια που δημιουργούν οι αρμόδιες υπηρεσίες που εποπτεύει ο υπουργός, ενώ ο δήμαρχος έκανε αναφορά στη διαχρονική διεκδίκηση της οριστικής παραχώρησης ολόκληρης της λιμενικής ζώνης, για την ικανοποίηση των αυξημένων λαϊκών αναγκών στην αναψυχή, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Από την πλευρά του, ο υπουργός δεν έδωσε συγκεκριμένη δέσμευση για το θέμα, αλλά σημείωσε πως σύντομα θα παρουσιάσει νέα πρόταση που τώρα επεξεργάζεται και θα αφορά την παραχώρηση της λιμενικής ζώνης.

Η αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής Πάτρας - παρουσία του προέδρου της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέα Παπανικήτα, καθώς και του προέδρου του σωματείου εργαζομένων της Επιχείρησης, Γιώργο Μάρκου - συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή, με θέμα την άμεση πρόσληψη των 34 επιτυχόντων σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ στη ΔΕΥΑΠ, που η πρόσληψή τους έχει μπλοκαριστεί από το πρώτο μνημόνιο.

Ο υπουργός, με την τοποθέτησή του, απέδειξε ακόμα μια φορά πως η «αριστερή» κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη την εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων, καθώς όχι μόνο δεν στάθηκε στο αίτημα της άμεσης πρόσληψης των 34 επιτυχόντων σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, παρά τις επισημάνσεις για τις μεγάλες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό, αλλά αντίθετα παρέπεμψε σε προσλήψεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, ανταποδοτικού χαρακτήρα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ