Πέμπτη 25 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Ζήτησε μόνιμο προσωπικό για τις δημοτικές υπηρεσίες

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών είχε ο δήμαρχος Ηλ. Σταμέλος

Ενημέρωση για τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Γ. Μπαλάφα, με θέμα την επιτακτική ανάγκη παράτασης της σύμβασης εργασίας των οκτώ εργαζομένων στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Καισαριανής (ΚΕΔΗΚ), έκανε ο δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος, στο προχτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Ηλ. Σταμέλος, στη συνάντησή του με τον υφυπουργό, όπου ήταν παρόντες αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΚΕΔΗΚ, αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Καισαριανής και οι εργαζόμενοι, υπερασπίστηκε το αυτονόητο δικαίωμα όλων των εργαζομένων στη μόνιμη και σταθερή εργασία, επισημαίνοντας ότι ήδη έχει αποσταλεί και απορριφθεί επαναλαμβανόμενο αίτημα της ΚΕΔΗΚ για μονιμοποίηση του προσωπικού, από τη στιγμή που καλύπτει βασικές κοινωνικές ανάγκες.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «στις σημερινές συνθήκες της οξυμένης καπιταλιστικής κρίσης, όπου συνεχώς αυξάνεται η ανεργία, η υποαπαπασχόληση και η φτωχοποίηση των λαϊκών οικογενειών, το αίτημα για παραμονή των εργαζομένων μέχρι και τη λήξη του 2016 δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους, παρότι δεν είναι λύση». Πάντως, ο Γ. Μπαλάφας ζήτησε δύο μέρες προθεσμία προκειμένου να δοθεί η απάντηση από το υπουργείο, κάτι που αποδεικνύει πως η μέχρι τώρα καθυστέρηση του υπουργείου να δώσει απάντηση σε ένα πρόβλημα εγκαίρως γνωστό, προκρίνει τις «λύσεις» των δίμηνων και των ΚΟΙΝΣΕΠ.

Υπενθυμίζεται πως από το Δεκέμβρη του 2015 είχε ζητηθεί εγγράφως συνάντηση με το γενικό γραμματέα του υπουργείου, Κ. Πουλάκη, όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση και παρουσιάστηκε η επιτακτική ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού από την ΚΕΔΗΚ. Μάλιστα, ο Δήμος προχώρησε σε αίτημα ένταξης των παραπάνω εργαζομένων στην ΠΝΠ που έδινε το δικαίωμα παράτασης των συμβάσεων μέχρι το τέλος του χρόνου. Ωστόσο, λόγω μη έγκαιρης απάντησης και με δεδομένο ότι η σύμβασή τους λήγει στις 9 Μάρτη, πραγματοποιήθηκε έκτακτο ΔΣ της Επιχείρησης την περασμένη Παρασκευή, όπου και αποφασίστηκε ραντεβού με τον υπουργό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ