Πέμπτη 25 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ
Προγραμματισμός προσλήψεων για το 2016

Στον προγραμματισμό προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για το 2016 προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο της Ικαρίας, απαντώντας έτσι και στην εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών που καλεί τους δήμους να καλύψουν τις κενές οργανικές τους θέσεις, με βάση όμως τον περιορισμό των προσλήψεων που υπάρχει λόγω μνημονίων.

Ετσι, το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε κατά πλειοψηφία, να αποδεχτεί την εισήγηση του δημάρχου Στέλιου Σταμούλου και καλεί τα συναρμόδια υπουργεία «να προχωρήσουν στην έγκριση πρόσληψης τουλάχιστον 27 μονίμων υπάλληλων με την ανάλογη οικονομική ενίσχυση του δήμου». Στην απόφαση επισημαίνεται: «Χωρίς να παραιτούμαστε από τη μέχρι σήμερα διεκδίκηση των απαιτούμενων θέσεων εργασίας, που προσδιορίζει το Δημοτικό Συμβούλιο με την 32/2015 ομόφωνη απόφασή του και στην οποία έχει αποφασίσει ότι ο Δήμος Ικαρίας διεκδικεί τη διασφάλιση των υπαρχουσών θέσεων εργασίας και την παράλληλη άρση των απαγορευτικών διατάξεων για τις προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων. Με πλήρη κρατική χρηματική κάλυψη. Παράλληλα, θα αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα που δίνει η εγκύκλιος 4 του υπουργείου Εσωτερικών, να προγραμματίσουμε προσλήψεις τακτικού προσωπικού, με βάση τις κενές θέσεις του οργανισμού μας». Ετσι, ζητά την πρόσληψη 38 ατόμων και επίσης, θέτει «εκ νέου στο υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το αίτημα άρσης των απαγορευτικών διατάξεων για τις προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων».

Στην εισήγησή του, ο Στ. Σταμούλος σημείωσε πως «οι μεγάλες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ικαρίας, εξαιτίας της υποστελέχωσης όλων των πρώην Δήμων και της αναστολής των προσλήψεων των τελευταίων χρόνων, είναι γνωστές όπως και τα προβλήματα δυσλειτουργίας σε όλες σχεδόν τις υπηρεσίες μας». Στάθηκε στην απώλεια 15 εργαζομένων την τετραετία 2011 έως σήμερα, χωρίς να γίνει αναπλήρωσή τους με νέους εργαζόμενους, λόγω της απαγόρευσης προσλήψεων, με τους νόμους και τις αποφάσεις που από κοινού υπαγορεύουν Ευρωπαϊκή Ενωση και οι κυβερνήσεις της χώρας, δημιουργώντας έτσι προβλήματα στην ικανοποίηση των αιτημάτων των δημοτών.

Τέλος, υπογράμμισε πως ο Δήμος υποχρεώθηκε από τις εγκυκλίους του υπουργείου Εσωτερικών να καταργήσει όλες τις κενές οργανικές θέσεις που είχε προβλέψει στο υπό σύσταση τότε νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, του ενιαίου Δήμου Ικαρίας και υπογράμμισε πως «ως νέα διοίκηση του δήμου Ικαρίας όλη αυτή την κατάσταση την επισημάναμε εγκαίρως, αναδεικνύοντας τις επιπτώσεις από την εφαρμογή αυτή της πολιτικής στις υπηρεσίες του δήμου και στην παροχή τους στους δημότες μας. Αυτό έγινε τόσο με παρέμβαση στο υπουργείο Εσωτερικών όσο και με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (32/2015)» χωρίς όμως να ανταποκριθούν θετικά οι υπηρεσίες του Υπουργείου και της αποκεντρωμένης διοίκησης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ