Σάββατο 27 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ «ΑΤΥΧΗΜΑ» ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ
Στην Εντατική παραμένουν δύο τραυματίες εργάτες

Στην Εντατική των νοσοκομείων «Αττικόν» και «Αγιος Σάββας» συνέχισαν να νοσηλεύονται και χτες οι δύο από τους τρεις εργάτες που τραυματίστηκαν στο προχτεσινό σοβαρό εργατικό «ατύχημα» στην εταιρεία εμφιάλωσης και διανομής υγραερίου «TOP GAS» στον Ασπρόπυργο. Ο τρίτος τραυματίας εργαζόμενος πήρε χτες εξιτήριο από το νοσοκομείο «Αττικόν» όπου νοσηλεύτηκε.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το χτεσινό ανακοινωθέν του νοσοκομείου «Αττικόν», ο 33χρονος που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου παραμένει διασωληνωμένος, σε «σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση» και φέρει εγκαύματα 3ου βαθμού.

Οι τρεις εργάτες, ηλικίας 33, 40 και 27 ετών, τραυματίστηκαν προχτές, μετά από ανάφλεξη που έγινε κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η τελευταία ειδοποιήθηκε για έκρηξη σε φιάλη τριών λίτρων.

Απαίτηση για πλήρη διαλεύκανση των αιτιών του «ατυχήματος» και προστασία των εργαζομένων

Στο πλευρό των τραυματιών εργατών βρέθηκε από την πρώτη στιγμή το κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας. Χτες, συνδικαλιστές από το κλαδικό Συνδικάτο, καθώς και από το Εργατικό Κέντρο Δυτικής Αττικής, έκαναν παρέμβαση στο τοπικό ΚΕΠΕΚ και μόνο ύστερα από τη δική τους επιμονή υπάλληλοί του πήγαν τελικά στο χώρο του ατυχήματος να κάνουν την αυτοψία.

Στο χώρο της εταιρείας, που απασχολεί περίπου 80 εργαζόμενους, χτες δεν γίνονταν εργασίες, ενώ εκεί βρίσκονταν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής και πραγματογνώμονες της εισαγγελίας. Οι συνδικαλιστές, αφού ευχήθηκαν γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες, επέμειναν στην πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα, ενώ τόνισαν την ανάγκη να διασφαλιστεί η επιστροφή τους στην εργασία όταν αναρρώσουν.

Με αφορμή το νέο εργατικό «ατύχημα» συνδικαλιστές από το κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας έκαναν χτες εξορμήσεις σε επιχειρήσεις του κλάδου. Με την ανακοίνωση που εξέδωσε αμέσως μετά το ατύχημα το Συνδικάτο, βρέθηκαν έξω από τις πύλες της «Πετρογκάζ», της «Aegean» και των ΕΛΠΕ, μίλησαν με τους εργάτες, για τις συνθήκες που επικρατούν στους χώρους εργασίας και την ανάγκη να παλέψουν όλοι μαζί για τη λήψη και αυστηρή τήρηση των κανόνων Υγείας και Ασφάλειας από τις επιχειρήσεις.

Στο μεταξύ, χρειάστηκαν να περάσουν 24 ώρες από το σοβαρό εργατικό «ατύχημα» με τους τρεις τραυματίες για να «δεήσει» το υπουργείο Εργασίας να βγάλει ανακοίνωση... Από την ανακοίνωσή του προκύπτει πως ήδη διαπιστώθηκαν παραβάσεις, καθώς αναφέρεται ότι «η ιδιοκτήτρια εταιρεία TOP GAS έχει ήδη κληθεί να παράσχει εξηγήσεις για τρεις παραβάσεις των κανόνων Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία». Στην ίδια ανακοίνωση, το υπουργείο υποστηρίζει πως το ΣΕΠΕ «προέβη στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διακριβωθούν οι συνθήκες και τα αίτια αλλά και να αποδοθούν ευθύνες», όμως χρειάστηκε η παρέμβαση των συνδικαλιστών χτες για να γίνει αυτοψία στον τόπο του «ατυχήματος».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ