Σάββατο 27 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΗΠΑ
Αναζητώντας «συμβιβαστικές λύσεις»

Μια συμβιβαστική λύση μεταξύ των γερμανικών και αμερικανικών μονοπωλιακών ομίλων επιδιώκει η Γερμανίδα υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας, Μπριγκίτε Τσίπρις (είναι στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών που συγκυβερνούν με τους Χριστιανοδημοκράτες), η οποία βρέθηκε τις τελευταίες μέρες στις ΗΠΑ, με στόχο «τη δημιουργία μιας κοινής αντίληψης σχετικά με την αξία του δίκαιου και ελεύθερου εμπορίου». Με το ταξίδι της, προσπαθεί να βρει συμμάχους στις ΗΠΑ, ώστε να αντιστρέψει τις απειλές του Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, για «εμπορικούς περιορισμούς» και «φόρους» που θα έβλαπταν τις γερμανικές επιχειρήσεις. «Πρέπει να θεσπίσουμε κοινούς σταθερούς κανόνες εμπορίου και στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της G20», που θα γίνει τον Ιούλη στο Αμβούργο. Στα τέλη Ιούνη, ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Γουίλμπορ Ρος θα επισκεφτεί το Βερολίνο.

Την ώρα που ο Τραμπ αναφερόταν στην κυριαρχία της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας που «πουλάει εκατομμύρια αυτοκίνητα στις ΗΠΑ» και «αυτό πρέπει να σταματήσει», η Μπ. Τσίπρις βρισκόταν στη Νότια Καρολίνα, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο εργοστάσιο της BMW.

Την Τετάρτη, η Μπ. Τσίπρις συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογό της, Γουίλμπορ Ρος, όπου συνομίλησαν για το εμπόριο ανάμεσα στις δύο χώρες και διαπίστωσαν ότι «περισσότερα μας ενώνουν παρά μας χωρίζουν», όπως είπε ο Ρος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ