Παρασκευή 19 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ
Επιστολή σε υπουργεία για τους συμβασιούχους

Επιστολή στα υπουργεία Παιδείας και Εργασίας, καθώς και στον ΟΑΕΔ απέστειλε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων, Ανδρέας Αθανασόπουλος, με θέμα τη διακοπή της εργασιακής σχέσης, την καλοκαιρινή περίοδο, των εργαζομένων στο πρόγραμμα για την «Προώθηση της Απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Δήμους».

Στην επιστολή αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα: «Με βάση την επίσημη πληροφόρηση, οι εργαζόμενοι του προγράμματος θα μείνουν δυστυχώς απλήρωτοι γι' αυτό το χρονικό διάστημα, αφού δεν θα παρέχουν - χωρίς δική τους επιλογή και ευθύνη - εργασία. Θα αναλάβουν εργασία με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου και θα έχουν εκ νέου εισόδημα, αφού συμπληρώσουν ένα μήνα εργασίας, δηλαδή τον Οκτώβρη του 2017. Η συγκεκριμένη εξέλιξη συνιστά κατάφωρη αδικία, είναι παντελώς απαράδεκτη και αψυχολόγητη. Εκφράζει με πολύ βίαιο τρόπο την τακτική που ακολουθείται σε βάρος των ανέργων που έχουν ως μοναδική επιλογή για να αποκτήσουν εισόδημα την "οκτάμηνη απασχόληση" μέσω των προγραμμάτων, που δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να ανακυκλώνουν την ανεργία.

Η δημοτική αρχή της Πάτρας εκφράζει, προς όλες τις κατευθύνσεις και με όλους τους τρόπους και τα μέσα που διαθέτει, την έντονη διαμαρτυρία της για την καθ' όλα αρνητική εξέλιξη για τους εργαζόμενους. Εξέλιξη που δεν γνώριζαν έγκαιρα και που έχει τρομερά δυσάρεστες συνέπειες στην επιβίωση των οικογενειών τους. Η δημοτική αρχή θεωρεί απαραίτητη και απόλυτα χρήσιμη την παρουσία τους την περίοδο του καλοκαιριού όχι μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους, που αφορούν την επιβίωση των εργαζομένων, αλλά και την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών του δήμου μας, όπως επίσης και γενικότερους κοινωνικούς λόγους.

Συγκεκριμένα, την περίοδο που τα σχολεία παραμένουν κλειστά είναι προγραμματισμένες να εκτελεστούν σημαντικές επισκευαστικές εργασίες και εργασίες συντήρησης που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν όταν είναι σε εξέλιξη η σχολική χρονιά. Ωστόσο τα σχολεία πρέπει να παραμένουν ανοικτά και την καλοκαιρινή περίοδο, αφού είναι κύτταρα αθλητισμού και απασχόλησης των παιδιών, ιδιαίτερα σε γειτονιές που δεν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι για τις αντίστοιχες δραστηριότητες. Για τους παραπάνω λόγους, αυτή η απόφαση μάς βρίσκει εντελώς αντίθετους και διεκδικούμε την τροποποίησή της.

Προτείνουμε: Να συνεχίσουν οι εργαζόμενοι χωρίς καλοκαιρινή διακοπή την εργασία τους εξυπηρετώντας τις ανάγκες επιβίωσής τους και ταυτόχρονα τις υπηρεσιακές ανάγκες του δήμου μας την καλοκαιρινή περίοδο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο δήμος διεκδικεί μόνιμες θέσεις εργασίας για όλους (2015-01-15 00:00:00.0)
Για να γίνει υποφερτό το καλοκαίρι για όλους (2014-07-26 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2007-02-01 00:00:00.0)
Τους πέταξαν σα στημένες λεμονόκουπες (2003-02-27 00:00:00.0)
Κατακραυγή για την ασυδοσία! (2000-04-21 00:00:00.0)
Παράνομες οι προσλήψεις, αλλά μπορούν να γίνουν νόμιμες... (1998-08-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org