Παρασκευή 19 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Βαριές οι συνέπειες της πολιτικής εκχώρησης υπηρεσιών

Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε το ΚΚΕ για τα σοβαρά προβλήματα στην καθαριότητα στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ στα Ψαχνά Εύβοιας

Να δοθεί άμεση λύση στα σοβαρά προβλήματα στην καθαριότητα στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στα Ψαχνά Εύβοιας ζητά το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας. Οπως επισημαίνει, στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ έχει προκύψει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία καθώς η λήξη της σύμβασης των εργολαβικών εργαζομένων καθαρισμού και φύλαξης, στις 20 και 25 Απρίλη αντίστοιχα, έχει δημιουργήσει μια «υγειονομική βόμβα».

«Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί στα σοβαρά προβλήματα του ιδρύματος, που αντιμετωπίζει σημαντικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, εργαστηριακό εξοπλισμό, καθώς και σε στοιχειώδη κτιριακή υποδομή.

Στα συνήθη πλέον φαινόμενα με τα ταβάνια να στάζουν, με το πετρέλαιο να μην υπάρχει σε επάρκεια το χειμώνα, τη μη απρόσκοπτη παροχή ζεστού νερού στους οικότροφους της Εστίας φτάνοντας μέχρι και να μείνει για μέρες η Εστία χωρίς νερό, έρχεται να προστεθεί η απαράδεκτη κατάσταση με τη συσσώρευση απορριμμάτων λόγω λήξης της σύμβασης των εργαζομένων».

Με τα παραπάνω περιγράφεται στην Ερώτηση η απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τονίζοντας πως αυτή «δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Διαμορφώθηκε με την περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης για τα ΤΕΙ και την προώθηση των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων και συμβάσεων με ημερομηνία λήξης, πολιτική που προωθεί η σημερινή κυβέρνηση, σε συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων.

Η πολιτική της εκχώρησης υπηρεσιών, όπως η καθαριότητα, η φύλαξη, η σίτιση, σε ιδιώτες, με τη διείσδυση επιχειρήσεων στη λειτουργία του, έχει βαριές συνέπειες στους σπουδαστές και τους γονείς τους που βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αντεπεξέλθουν στο κόστος των σπουδών, στην οποία συνηγορούν και οι εκάστοτε διοικήσεις του ΤΕΙ». Με την Ερώτηση, την οποία υπογράφει ο βουλευτής του Κόμματος Στ. Τάσσος, ζητείται: Να λυθεί, χωρίς καμία καθυστέρηση, το πρόβλημα της καθαριότητας στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στα Ψαχνά. Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απολύμανση του κτιρίου. Να καλυφθούν οι υπηρεσίες του ΤΕΙ με μόνιμο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα. Να συντηρηθούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις και οι εστιακές υποδομές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ