Τετάρτη 10 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
Εκδήλωση τιμής για την 9η Μάη

Ο Δήμος Πατρέων τίμησε την 9η Μάη, ορόσημο της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, καθώς και τους απαγχονισθέντες από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και τους ντόπιους συνεργάτες τους, στις 9 Μάη 1944, με εκδήλωση που διοργάνωσε χτες στην πλατεία Ψηλών Αλωνιών. Στην ομιλία του ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Τιμάμε σήμερα τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, τους πατριώτες που οι Γερμανοί κατακτητές και οι ντόπιοι συνεργάτες τους κρέμασαν για να τιμωρήσουν παραδειγματικά τους αγωνιστές για τη δράση τους και ταυτόχρονα να τρομοκρατήσουν το λαϊκό κίνημα που φούντωσε τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα (...) Η 9η Μάη ήταν και θα είναι η μέρα - ορόσημο της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, σε πείσμα όλων όσοι προσπαθούν να ξαναγράψουν την Ιστορία, για να ξεχάσουν οι λαοί, οι νεότερες γενιές την Αντιφασιστική Νίκη και κυρίως τα ιστορικά διδάγματα που απορρέουν από αυτήν. Η Ιστορία, αυτή που γράφτηκε με το αίμα των λαών, γίνεται προσπάθεια να "ξαναγραφτεί", ιδιαίτερα μετά τη νίκη της αντεπανάστασης στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες.

Στην παραχάραξη της Ιστορίας πρωτοστατεί η ΕΕ, που καθιέρωσε την 9η του Μάη ως "Ημέρα της Ευρώπης", ενώ την ίδια στιγμή με διάφορα προγράμματα προωθεί τον αντικομμουνισμό, την ταύτιση του κομμουνισμού με το φασισμό. Οι μέχρι τώρα αστικές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συμμετέχουν ενεργά στην παραχάραξη (...) Οι κρεμασμένοι εδώ στα Ψηλά Αλώνια, όπως και όσοι έπεσαν σε άνιση μάχη και αγώνα, θα συντροφεύουν τη σημερινή πάλη μας για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες, χωρίς πείνα και πόλεμο, χωρίς κρίσεις, ανεργία και φτώχεια. ΑΘΑΝΑΤΟΙ!».

Αμέσως μετά την ομιλία του δημάρχου ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από τον αντιδήμαρχο Διονύση Πλέσσα, εκ μέρους του Δήμου Πατρέων.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org