Τρίτη 9 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
«Πανηγύρια» από τα ελληνικά αστικά κόμματα

«Ανάσα» και «ελπίδα» χαρακτηρίζουν τα αστικά κόμματα της Ελλάδας τη νίκη Μακρόν στις γαλλικές προεδρικές εκλογές.

«Η νίκη του Μανουέλ Μακρόν είναι μια ανάσα για την Γαλλία και ολόκληρη την Ευρώπη. Είμαι βέβαιος ότι θα εργαστούμε μαζί στενά, προκειμένου να αλλάξει πορεία η Ευρώπη», έγραψε στο twitter ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, δήλωσε: «Σίγουρα η νίκη Μακρόν ικανοποιεί όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις, γιατί σηματοδοτεί την ήττα του εθνικισμού, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της ισλαμοφοβίας που εκπροσώπησε η Λεπέν».

«Μακάρι να αποτελεί ένα μήνυμα ελπίδας σε μια Ευρώπη που καταρρέει», έγραψε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

«Σήμερα ξεκινά μια νέα εποχή ρεαλισμού και ελπίδας για τη Γαλλία», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, και πρόσθεσε ότι «είναι μια ήττα των δυνάμεων της δημαγωγίας, του λαϊκισμού και του εθνικιστικού απομονωτισμού» και πρόσθεσε πως «είναι ταυτόχρονα ένα μήνυμα νέων πολιτικών συνθέσεων που ενώνουν δυναμικά πολιτικά ρεύματα».

«Η νίκη του Εμανουέλ Μακρόν αποτελεί ανάσα για κάθε προοδευτικό Ευρωπαίο. Αποτελεί νίκη της Δημοκρατίας και ελπίδα για καλύτερες μέρες», έγραψε στο twitter η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

«Εμανουέλ συγχαρητήρια! H νίκη σου δείχνει ότι πρέπει να επιμείνουμε. Ρήξη με το παλιό σύστημα για μια προοδευτική επανάσταση», έγραψε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Η Χρυσή Αυγή τάχτηκε υπέρ της Μαρίν Λεπέν που εκφράζει τις συζητήσεις και τις αναζητήσεις εναλλακτικών σεναρίων και επιλογών (π.χ. η έξοδος από την ΕΕ), από τμήματα του γαλλικού κεφαλαίου.

Συνάντηση Δραγασάκη με Γάλλο πρέσβη

Συνάντηση με τον πρέσβη της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Σαρλ Σαντεπί, είχε χτες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης, έπειτα από πρωτοβουλία του Γάλλου αξιωματούχου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία και την Ευρώπη.

O Γ. Δραγασάκης, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Eμανουέλ Μακρόν, συντήρησε αυταπάτες περί αλλαγής της ΕΕ, υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να γίνει πιο θελκτική στους πολίτες της» και πως η τοποθέτηση Μακρόν «δημιουργεί την προσδοκία για μια νέα ατζέντα προτεραιοτήτων», με προϋπόθεση τη «δέσμευση σε πολιτικές σύγκλισης και ενίσχυσης της κοινωνικής Ευρώπης και όχι απόκλισης ή διεύρυνσης των ανισοτήτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ