Τρίτη 9 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Εκδήλωση τιμής για τον Φιντέλ Κάστρο

Η πρέσβειρα της Κούβας στην Ελλάδα, Ζέλμυς Ντομίνγκες
Η πρέσβειρα της Κούβας στην Ελλάδα, Ζέλμυς Ντομίνγκες
Εκδήλωση τιμής για τον Φιντέλ Κάστρο (που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 90 χρόνων, στις 25 Νοέμβρη 2016) διοργάνωσε χτες το βράδυ, στον κινηματογράφο «Αλκυονίς», η «New Star» σε συνεργασία με την πρεσβεία της Κούβας και κεντρική ομιλήτρια την πρέσβειρα της χώρας στην Ελλάδα, Ζέλμις Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα.

Ακολούθησε η προβολή του ντοκιμαντέρ «Φιντέλ Κάστρο για πάντα», της Γκλάντις Ρούμπιο.

Η πρέσβειρα της Κούβας αναφερόμενη στον ιστορικό ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα:

«Ως επικεφαλής, ο Φιντέλ Κάστρο Ρουζ, μετά τη νίκη της Επανάστασης το 1959 είχε πει: Για κάθε φάση έχουμε τους στόχους μας. Σήμερα βεβαίως τα πράγματα δεν είναι όπως ήταν τότε, όταν η Επανάσταση είχε να αντιμετωπίσει την πείνα, τη δυστυχία, τον αναλφαβητισμό, την άγνοια, την έλλειψη πολιτισμού, την πορνεία και τα άδεια ταμεία που είχαν κλαπεί και τα χρήματα είχαν μεταφερθεί στις ΗΠΑ.

Σήμερα η κατάσταση στον κόσμο είναι διαφορετική. Παρά τις δυσκολίες της Επανάστασης για περισσότερο από μισό αιώνα, τις επιθέσεις που δέχτηκε, τον εγκληματικό αποκλεισμό των ΗΠΑ, την υπονόμευση σε ένα πολύ σύνθετο πλαίσιο, όπου δεν υπάρχει πλέον το σοσιαλιστικό στρατόπεδο, η Κουβανική Επανάσταση συνεχίζει να στέκει όρθια και νικήτρια απέναντι σε όλα τα προγνωστικά και τις θεωρίες που μίλαγαν για το τέλος της Ιστορίας και του δικού μας επαναστατικού σχεδίου».

Πρόσθεσε δε: «Η ικανότητα της ιστορικής ηγεσίας της Επανάστασης, με επικεφαλής τους Φιντέλ και Ραούλ, με τη στήριξη του λαού, έχει κάνει δυνατές τις σημερινές κατακτήσεις, που κρατάνε ψηλά τις δικές μας αγωνιστικές σημαίες, με αξιοπρέπεια και ευπρέπεια».

Καταλήγοντας σημείωσε: «Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι ιδέες του Φιντέλ ισχύουν στον παρόντα κόσμο, που συγκλονίζεται από την αδικία. Η σαφήνεια της σκέψης και της δράσης του θα συνεχίσει να εμπνέει όλους τους επαναστάτες με ευπρέπεια. Ο Φιντέλ αυτήν τη στιγμή δεν είναι ανάμεσά μας με τη φυσική του παρουσία αλλά οι ιδέες του ζουν στις καρδιές μας (...) Η κληρονομιά του Φιντέλ θα ζει αιώνια σε καθέναν από εμάς, σε όλους, σε οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη τιμούν το παράδειγμά του».

Αποψη από την εκδήλωση
Αποψη από την εκδήλωση
Επίσης, χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης, Ν. Καρανδρέας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, Στ. Τάσσος, και η γενική γραμματέας της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης, Ευγενία Παπαμακάριου.

Παραβρέθηκαν, εκ μέρους του ΚΚΕ, η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Ν. Σερετάκης, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Φιλίας της Βουλής, εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ και της πρεσβείας της Βενεζουέλας, πλήθος κόσμου και Κουβανοί που μένουν στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ