Σάββατο 6 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κινητοποίηση για τη μη ανανέωση Σύμβασης σε έγκυο εργαζόμενη

Κινητοποίηση έξω από το κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «My Market» στην οδό Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε την Τετάρτη 3/5 η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, με τη στήριξη Συλλόγων της ΟΓΕ και Λαϊκών Επιτροπών της περιοχής, καταγγέλλοντας την επιχείρηση για τη μη ανανέωση της Σύμβασης σε έγκυο εργαζόμενη.

Με την κινητοποίησή τους, απαίτησαν να γυρίσει πίσω στη δουλειά της η εργαζόμενη, που σε λίγο καιρό θα γίνει και μητέρα, με Σύμβαση Εργασίας αορίστου χρόνου, πλήρους απασχόλησης και με τήρηση της εργατικής νομοθεσίας όσον αφορά την προστασία της μητρότητας.

Για το θέμα ορίστηκε τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας στις 18/5.

Οπως καταγγέλλει η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων, η μη ανανέωση της Σύμβασης έγινε απροκάλυπτα λόγω της εγκυμοσύνης, καθώς συνιστά «μισθολογικό κόστος» και η εργαζόμενη δεν θα ήταν «αποδοτική» για την επιχείρηση. Μάλιστα, η εργοδοσία την... παρότρυνε να ξαναπάει για δουλειά, αφού γεννήσει και αν υπάρχει θέση να την ξαναπροσλάβουν.

«Με λίγα λόγια, αν θέλετε δουλειά, μην κάνετε παιδιά», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Σωματείου, το οποίο καλεί τους εργαζόμενους να μη συμβιβαστούν με τη βαρβαρότητα, αλλά να κλιμακώσουν τον αγώνα με συμμετοχή στην απεργία στις 17/5.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ