Σάββατο 6 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»
Κλιμακώνουν τον αγώνα ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας

Από τη χτεσινή μαζική Γενική Συνέλευση των εργαζομένων
Από τη χτεσινή μαζική Γενική Συνέλευση των εργαζομένων
Με κλιμάκωση του αγώνα τους απαντούν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης» στην επίθεση της εργοδοσίας, που εξελίσσεται με τις πλάτες της κυβέρνησης και των ελεγκτικών μηχανισμών.

Σε μαζική Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν χτες στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, όπως και να προετοιμάσουν τη συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργία στις 17 Μάη. Επίσης, θα οργανώσουν κινητοποιήσεις, με τη στήριξη Λαϊκών Επιτροπών και ταξικών σωματείων, έξω από κάθε κατάστημα της επιχείρησης από το οποίο θα επιχειρηθεί να φυγαδευτούν εμπορεύματα και εξοπλισμός.

Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από το Φλεβάρη του 2016 και το τελευταίο διάστημα βλέπουν την επιχείρηση να αδειάζει το ένα κατάστημα μετά το άλλο και να τα παραδίδει για λειτουργία σε άλλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, χωρίς να διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας τους. Αυτό συμβαίνει παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Εργασίας ότι δήθεν «οι ελεγκτικοί μηχανισμοί βρίσκονται σε εγρήγορση» για να εμποδίσουν τα σχέδια των εργοδοτών να πάρουν και να λειτουργήσουν τα καταστήματα χωρίς τους εργαζόμενους.

Μάλιστα, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και η αστυνομία φαίνεται να έχουν αναλάβει να διευκολύνουν με κάθε τρόπο τους εργοδοτικούς σχεδιασμούς, απειλώντας τους εργαζόμενους με κυρώσεις και με συλλήψεις αν σταθούν εμπόδιο. Αυτό συνέβη και προχτές Πέμπτη, όταν οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν κινητοποίηση έξω από το κατάστημα της «Καρυπίδης» στην Κάτω Τούμπα (οδό Πυλαίας), αντιδρώντας στο ξήλωμα και τη μεταφορά εξοπλισμού (ψυγεία, ράφια κ.ά.), προκειμένου να αδειάσει το κατάστημα για να παραδοθεί για λειτουργία στη «ΜΑRΚΕΤ ΙΝ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ