Παρασκευή 5 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απόρριψη και του νέου αιτήματος για έκδοση Τούρκων αξιωματικών

Η ομόφωνη απόρριψη του νέου αιτήματος έκδοσης των τελευταίων δύο Τούρκων αξιωματικών στη γείτονα χώρα, ήρθε χτες, από το τρίτο δικαστικό συμβούλιο. Το Συμβούλιο Εφετών ακολουθώντας τις αποφάσεις των δύο προηγούμενων αλλά και του Αρείου Πάγου, αποφάσισε να μην εκδοθούν και αυτοί οι Τούρκοι αξιωματικοί επικαλούμενο ότι δεν θα τύχουν δίκαιης δίκης στη χώρα τους. Παράλληλα, διέταξε την απελευθέρωση των Τούρκων αξιωματικών, αν δεν κρατούνται για άλλο λόγο. Θυμίζουμε όμως ότι εδώ και λίγες μέρες η κράτησή τους στο πλαίσιο του ασύλου έχει παραταθεί για τρεις μήνες και έτσι θα παραμείνουν όπως φαίνεται στις εγκαταστάσεις του ΑΤ του Ολυμπιακού Χωριού.

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του για την απόφαση μη έκδοσης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που έφυγαν από τη χώρα τους μετά το πραξικόπημα του περασμένου καλοκαιριού, αναφέρει ότι περίμενε η ελληνική Δικαιοσύνη να ήταν «δίκαιη και αμερόληπτη», αλλά «δυστυχώς ακόμα μια φορά μας απογοήτευσε». Προσθέτει, μάλιστα, ότι οι ελληνικές αρχές «έχουν εμποδίσει» μέλη των «τρομοκρατικών οργανώσεων DHKP/C και PKK» να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και εκτιμά ότι η μη έκδοση των οκτώ παραβλέπει «τα δικαιώματα των θυμάτων» που άφησαν πίσω τους όσα γεγονότα ακολούθησαν την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιούλη.

Η ανακοίνωση υποστηρίζει ότι η Αγκυρα «δεν βλέπει την υποστήριξη και τη συνεργασία που χρειαζόμαστε από ένα σύμμαχο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και του εγκλήματος» και συμπληρώνει ότι «αυτή η απόφαση αφήνει τους δράστες ατιμώρητους και προσφέρει καταφύγιο στους πραξικοπηματίες». Επαναλαμβάνει ότι η απόφαση πηγάζει από «πολιτικά κίνητρα», αλλά και ότι «θα επηρεάσει αναπόφευκτα τις διμερείς μας σχέσεις και τη συνεργασία μας σε περιφερειακά ζητήματα με την Ελλάδα ως χώρα που εναγκαλίζεται με τους πραξικοπηματίες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ