Παρασκευή 5 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Εκδήλωση για τα 72 χρόνια της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών
  • Διοργανώνεται μεθαύριο Κυριακή, 7 Μάη, στο Βερολίνο
  • Απ' το ΚΚΕ θα συμμετάσχει αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Γ. Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ

Σημαντική διεθνιστική εκδήλωση στο Βερολίνο οργανώνει η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία την Κυριακή 7/5, με θέμα:

«9 Μάη, 72 χρόνια από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών:

Εμπνεόμαστε και συνεχίζουμε την πάλη ενάντια στην ιστορική διαστρέβλωση ΕΕ - κεφαλαίου. Για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που γεννά κρίσεις, πολέμους, φασισμό».

Η εκδήλωση στηρίζεται από την ΚΟ Γερμανίας του ΚΚΕ και την ΚΟ Γερμανίας του ΚΚ Τουρκίας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει παρεμβάσεις από εκπροσώπους ΚΚ που συμμετέχουν στην «Πρωτοβουλία» και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια του Κόκκινου Στρατού και άλλα επαναστατικά τραγούδια.

Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχει αντιπροσωπεία της ΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τα 15 Κόμματα που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι τα εξής:

Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση Γαλλίας

Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας

Κομμουνιστικό Κόμμα, Ιταλία

Κομμουνιστικό Κόμμα Λαών Ισπανίας

Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Κροατίας

Κομμουνιστικό Κόμμα Εργαζομένων Λευκορωσίας

Κομμουνιστικό Κόμμα Νορβηγίας

Εργατικό Κόμμα Ουγγαρίας

Κομμουνιστικό Κόμμα Πολωνίας

Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας

Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας

Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας

Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί, επίσης, και εκπρόσωπος από το Γερμανικό ΚΚ.

Οι εκπρόσωποι των Κομμάτων της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας θα επισκεφτούν και θα καταθέσουν στεφάνια στο Σοβιετικό Μνημείο του Τρέπτοβερ Παρκ, που βρίσκονται θαμμένοι χιλιάδες στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού που έδωσαν τη ζωή τους στη σκληρή μάχη για την κατάληψη του Βερολίνου, τον Απρίλη και Μάη του 1945. Στο επίκεντρο του μνημείου βρίσκεται το επιβλητικό άγαλμα του Σοβιετικού στρατιώτη.

Η Γραμματεία της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας, σε ανακοίνωση - πρόσκλησή της για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει στο Βερολίνο και αναφερόμενη στη σημασία της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, σημειώνει τα εξής:

«Την 1η Μάη του 1945, η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο, η σημαία της Σοβιετικής Ενωσης, κυμάτιζε στο Ράιχσταγκ. Στις 9 Μάη, η φασιστική Γερμανία συνθηκολογούσε άνευ όρων. Σφραγίστηκε έτσι η νίκη των λαών κατά του φασιστικού ιμπεριαλιστικού μπλοκ. Καθοριστικό ρόλο για τη συντριβή του έπαιξε ο Κόκκινος Στρατός, η ΕΣΣΔ, με τεράστιες απώλειες και θυσίες για την απελευθέρωση των λαών.

Αυτήν την ιστορική αλήθεια επιχειρούν να σβήσουν η ΕΕ, οι αστικές τάξεις σε κάθε χώρα. Επιδιώκουν να ξαναγράψουν την Ιστορία για να χαθούν τα διδάγματα που μπορούν και σήμερα να δυναμώσουν την πάλη των λαών. Πλαστογραφούν την Ιστορία για τα γεγονότα εκείνης της περιόδου και συνεχίζουν την επιχείρηση να βαφτίσουν την 9η Μάη "Μέρα της Ευρώπης", εξισώνοντας προκλητικά τον κομμουνισμό με το τέρας του φασισμού. Την ίδια στιγμή, η ΕΕ μόλις εγκαινίασε το λεγόμενο "Ευρωπαϊκό Σπίτι Ιστορίας" στις Βρυξέλλες, με στόχο τη συστηματοποίηση της ιστορικής πλαστογράφησης, στην οποία διαχρονικά επιδίδεται για να δηλητηριάσει εργατικές - λαϊκές συνειδήσεις, με ειδική στόχευση στη νεολαία.

Απέναντι σε όλα αυτά, εμείς, η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία, εμπνεόμαστε και συνεχίζουμε την πάλη ενάντια στην ιστορική διαστρέβλωση ΕΕ - κεφαλαίου. Για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που γεννά κρίσεις, πολέμους, φασισμό».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ