Πέμπτη 6 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δεν νομιμοποιούμε το αντιλαϊκό παζάρι ανάμεσα στα μονοπώλια της ΕΕ και της Μ. Βρετανίας

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για τις κατευθύνσεις της ΕΕ στις διαπραγματεύσεις με τη Μ. Βρετανία για το Brexit:

«Τα ψηφίσματα που κατατέθηκαν στο Ευρωκοινοβούλιο για τις κατευθύνσεις της ΕΕ στις διαπραγματεύσεις με τη Μ. Βρετανία για το Brexit διαπνέονται από τον ίδιο στόχο, ποια μερίδα του κεφαλαίου θα ευνοηθεί περισσότερο, τόσο για τη μετάβαση όσο και την επόμενη μέρα των διαπραγματεύσεων, με τη Μ. Βρετανία εκτός ΕΕ.

Αποτελούν πειστήρια ότι είτε με τη Βρετανία εντός είτε εκτός ΕΕ, είτε στη μεταβατική περίοδο, όσο τα μονοπώλια έχουν τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια τους, οι εργαζόμενοι όχι μόνο της Μ. Βρετανίας αλλά και των χωρών της ΕΕ θα πληρώνουν κάθε στιγμή πανάκριβα τους ανταγωνισμούς ανάμεσα σε χώρες, ομίλους και μερίδες του κεφαλαίου. Η όποια συμφωνία ΕΕ - Βρετανίας, είτε βαρύνουν σ' αυτή οι όροι της ΕΕ, είτε αυτοί του βρετανικού κεφαλαίου ή ένας συμβιβασμός των δύο, θα είναι αντιλαϊκή. Θα περιέχει νέα σκληρά αντεργατικά μέτρα, εκβιάζοντας τους λαούς στο όνομα της αβεβαιότητας, της "ανάκτησης σταθερότητας" με στόχο τη μέγιστη δυνατή κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, σε βάρος των συμφερόντων του βρετανικού και των άλλων λαών της ΕΕ.

Το ΚΚΕ δεν νομιμοποιεί το αντιλαϊκό παζάρι στην πλάτη των λαών, ανάμεσα στα μονοπώλια της ΕΕ και της Μ. Βρετανίας μπροστά στο Brexit, γι' αυτό και απείχε από τη σχετική ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο.

Οι λαοί έχουν τη δύναμη και όταν αποφασίσουν να συγκρουστούν και να διεκδικήσουν τον πλούτο που παράγουν, μπορούν να ανατρέψουν με την πάλη τους την εξουσία του κεφαλαίου, να ακυρώσουν τις δεσμεύσεις, τους όρους, τα χρέη που τους φόρτωσαν έτσι ώστε η αποδέσμευση της χώρας τους από την ΕΕ ή το ΝΑΤΟ και κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία να υπηρετήσει τα δικά τους συμφέροντα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ