Τετάρτη 5 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Κομβική εμβόλιμη αγωνιστική

Ηρακλής και Λεβαδειακός κοντράρονται σήμερα σε ένα κομβικό παιχνίδι για την παραμονή στην κατηγορία

Eurokinissi Sports

Ηρακλής και Λεβαδειακός κοντράρονται σήμερα σε ένα κομβικό παιχνίδι για την παραμονή στην κατηγορία
Στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου μπαίνει το πρωτάθλημα της Super League, με τη διεξαγωγή σήμερα και αύριο της εμβόλιμης 27ης αγωνιστικής να ανεβάζει την αγωνία για τα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τις θέσεις 2 - 5 που οδηγούν στα πλέι οφ, και τη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Στη μάχη του τίτλου αντίθετα, ο Ολυμπιακός, αν και δεν πείθει, κρατά σταθερή την διαφορά των 6 βαθμών από τον δεύτερο Πανιώνιο και βάσει προγράμματος είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτησή του.

Στο πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν σήμερα οι αναμετρήσεις σε Περιστέρι και Καυταντζόγλειο, και αύριο σε Λεωφόρο Αλεξάνδρας και Κρήτη που θα κλείσουν την αυλαία.

Στο Περιστέρι ο τρίτος της βαθμολογίας ΠΑΟΚ δοκιμάζεται με αντίπαλο τον Ατρόμητο, θέλοντας να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του στο κυνήγι της δεύτερης θέσης, ποντάροντας σε ενδεχόμενο στραβοπάτημα του Πανιωνίου. Τα προβλήματα πάντως δεν λείπουν για τον Βλάνταν Ιβιτς, αφού είδε τον Μυστακίδη να τίθεται νοκ άουτ για το υπόλοιπο της χρονιάς, ενώ, αν και ανέβασε στροφές, ο Πρίγιοβιτς δεν είναι απόλυτα έτοιμος. Στην πλευρά των γηπεδούχων, οι τρεις συνεχόμενες ήττες τούς στέρησαν και τις τελευταίες ελπίδες για τα πλέι οφ, ωστόσο θέλουν ένα σημαντικό αποτέλεσμα και για ψυχολογικούς λόγους.

Στο Καυταντζόγλειο ο αγώνας του Ηρακλή με τον Λεβαδειακό μοιάζει με... τελικό παραμονής, αφού οι δύο ομάδες παίζουν τα τελευταία τους «χαρτιά» για την αποφυγή του υποβιβασμού. Οι γηπεδούχοι είναι αυτοί που βρίσκονται στη δυσκολότερη θέση σε σύγκριση με τους Βοιωτούς, που έχουν βαθμολογικό αέρα 2 βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη. Ενώ ο Ηρακλής έχει να αντιμετωπίσει και εξωαγωνιστικά προβλήματα, αφού χτες τιμωρήθηκε από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ με αφαίρεση 3 βαθμών λόγω οφειλών σε παλιούς παίκτες. Οι «κυανόλευκοι» πρέπει να διευθετήσουν άμεσα το θέμα, προκειμένου να πάρουν πίσω τους βαθμούς.

Τη νίκη που θα ισοδυναμεί με βήμα παραμονής ψάχνουν ΑΕΛ και Αστέρας Τρίπολης στη μεταξύ τους κόντρα στη Λάρισα, όπου με τους γηπεδούχους θα κάνει ντεμπούτο ο νέος τους τεχνικός, ο Ολλανδός Πάους.

Με στόχο μια ακόμα νίκη, που θα τον φέρει πιο κοντά στον τίτλο, ο Ολυμπιακός αγωνίζεται εκτός έδρας με την Κέρκυρα, επιδιώκοντας μια καλύτερη εμφάνιση απ' ό,τι κόντρα στον Πλατανιά. Οι δε γηπεδούχοι ουσιαστικά έχουν εξασφαλίσει την παραμονή, η εντός έδρας ήττα από τον Ηρακλή όμως μετρίασε τη χαρά τους, και θέλουν τώρα να δείξουν ένα καλύτερο πρόσωπο.

Θέλοντας να διατηρηθεί σε τροχιά πλέι οφ, η Ξάνθη φιλοξενεί τον Παναιτωλικό, με τους «Ακρίτες» να ψάχνουν την επιστροφή στις νίκες μετά από 3 αγωνιστικές.

Το πρόγραμμα

ΣΗΜΕΡΑ: Ξάνθη - Παναιτωλικός (15.00 Νovasports 2), Λάρισα - Αστέρας Τρίπολης (17.15 Novasports 3), Ηρακλής - Λεβαδειακός (17.15 Novasports 4), Ατρόμητος - ΠΑΟΚ (17.15 Novasports 2), Βέροια - ΠΑΣ Γιάννινα (17.15 Novasports 5), Κέρκυρα - Ολυμπιακός (19.30 Novasports 1).

ΠΕΜΠΤΗ: Παναθηναϊκός - Πανιώνιος (17.15 Novasports 1), Πλατανιάς - ΑΕΚ (19.30 Novasports 1).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ