Σάββατο 1 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Στο φόντο ευρύτερων διεργασιών

Με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, συναντήθηκε χτες ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, στο πλαίσιο «πρωτοβουλίας» του για συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, σε ένα φόντο ευρύτερης κινητικότητας και διεργασιών στην κατεύθυνση της αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος.

Οπως σημείωναν πηγές της ΝΔ κοντά στον πρόεδρό της, «ο Κυρ. Μητσοτάκης ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει θεσμική υποχρέωση να συζητά με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς για την πορεία της χώρας, δεδομένου ότι είτε κλείσει - είτε δεν κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, η χώρα θα συνεχίσει να σέρνεται στην οικονομία, το Προσφυγικό, τη Δικαιοσύνη και άλλους τομείς. Σε αυτό το πλαίσιο, θέλουμε να μας ακούσουν και να ακούσουμε τι έχουν να πούνε».

Οι ίδιες πηγές αρνούνταν ότι η συνάντηση με Γεννηματά και οι επόμενες προγραμματισμένες (με Στ. Θεοδωράκη από Ποτάμι την Τρίτη και Β. Λεβέντη από Ενωση Κεντρώων την Τετάρτη) έχουν σχέση με μετεκλογικές εξελίξεις και συνεργασίες. Ωστόσο, στην ουσία, δεν απέκλειαν κάτι τέτοιο για αργότερα, εφόσον συμπλήρωναν ότι «είναι ακόμα πολύ νωρίς για τέτοιες συζητήσεις, κανείς δεν γνωρίζει πώς θα είναι το τοπίο στη Βουλή μετά, και σε κάθε περίπτωση εκπεφρασμένη βούληση του Κυρ. Μητσοτάκη είναι, ακόμα και αυτοδύναμη να είναι η ΝΔ μετεκλογικά, να επιδιώξει τις ευρύτερες δυνατές συνεργασίες και συναινέσεις». Ορος για να περάσουν ευκολότερα τα αντιλαϊκά μέτρα που αναμένεται να ψηφιστούν τώρα, αλλά και όσα χρειαστούν στο μέλλον.

Σε μια τέτοια βάση, μετά τη χτεσινή συνάντηση και οι δυο πλευρές διακίνησαν ένα κοινό κείμενο, σύμφωνα με το οποίο χτες συζητήθηκαν: «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία και η οικονομία. Οι αρνητικές συνέπειες από τη μεγάλη καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης με ευθύνη της κυβέρνησης. Το κλίμα αβεβαιότητας που κυριαρχεί στην πραγματική οικονομία, που επιτείνει τις δυσμενείς επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο όλων των πολιτών. Κοινή διαπίστωση (...) αποτελεί ότι προϋπόθεση για να υπάρξει προοπτική βιώσιμης λύσης και έξοδος της χώρας από την κρίση, είναι να φύγει το ταχύτερο δυνατό η σημερινή αποτυχημένη κυβέρνηση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ