Σάββατο 1 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Μηνύματα στο ΚΚΕ από 101 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα

Τα 101 έφτασαν τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που απέστειλαν χαιρετιστήρια μηνύματα στο 20ό Συνέδριο του ΚΚΕ. Στη λίστα που δημοσίευσε χτες ο «Ριζοσπάστης», και θα επαναλάβει ολοκληρωμένη στο κυριακάτικο φύλλο, προστέθηκαν το Λαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα Μεξικού, το Σοσιαλιστικό Λαϊκό Μέτωπο Λιθουανίας και το ΚΚ Νεπάλ (Ενοποιημένο Μαρξιστικό - Λενινιστικό). Παρακάτω, συνεχίζουμε την παρουσίαση σύντομων αποσπασμάτων από μηνύματα των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων.

  • Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού (Κύπρος): «Εκτιμούμε και σεβόμαστε την Ιστορία και τους ηρωικούς αγώνες του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας ενάντια στο φασισμό και τις δικτατορίες, για την απελευθέρωση της χώρας σας από την ξένη κατοχή, την καθημερινή σας πάλη για τα δίκαια και δικαιώματα των εργαζομένων και του ελληνικού λαού, την αντιιμπεριαλιστική δράση και τη διεθνιστική σας αλληλεγγύη. Τα Κόμματά μας έχουν μακρά ιστορία συντροφικών σχέσεων, βασισμένων στον αλληλοσεβασμό και στην κοινή πεποίθηση για την ανάγκη ενότητας δράσης των Κομμουνιστικών Κομμάτων. Παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις και τοποθετήσεις ανάμεσα στα Κόμματά μας σε ορισμένα θέματα, θεωρούμε ότι έχουμε πολύ σημαντικά καθήκοντα να προωθήσουμε από κοινού στα πλαίσια του διεθνούς κομμουνιστικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος που λόγω και του αντίξοου διεθνούς περιβάλλοντος γίνονται πιο επιτακτικά».
  • Κομμουνιστικό Κόμμα Καναδά: «Δεχτείτε τους θερμούς, συντροφικούς χαιρετισμούς ενότητας, αλληλεγγύης και αγώνα με την ευκαιρία του 20ού Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας που συμπίπτει με τα 100 χρόνια της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είχε σημαντική συνεισφορά στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα 100 χρόνια από τότε και στην πάλη της εργατικής τάξης της Ελλάδας για την απελευθέρωση και τον κοινωνικό μετασχηματισμό, για το σοσιαλισμό».
  • Κομμουνιστικό Κόμμα Ελ Σαλβαδόρ: «Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελ Σαλβαδόρ έχει την τιμή να απευθύνει χαιρετισμό στο 20ό Συνέδριο. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία και οι Αποφάσεις του Συνεδρίου να φωτίσουν το δρόμο της σοσιαλιστικής επανάστασης».
  • Αλγερινό Κόμμα για την Δημοκρατία και τον Σοσιαλισμό: «Οι Αλγερινοί κομμουνιστές σας στέλνουν τους πιο θερμούς τους χαιρετισμούς με την ευκαιρία της πραγματοποίησης του 20ού σας Συνεδρίου όπως και την πληρέστερη στήριξή τους στη γραμμή, τις αρχές και τους στόχους που περιέχουν οι Θέσεις που κατατέθηκαν στις εργασίες σας».
  • Κόμμα Κογκρέσου Ανεξαρτησίας της Μαδαγασκάρης: «Είμαστε σίγουροι ότι περισσότερο από πριν, το 20ό σας Συνέδριο θα δυναμώσει τις σχέσεις, την αλληλεγγύη και τη συνεργασία μεταξύ των κομμάτων μας. Ευχόμαστε να λάβουμε τις Αποφάσεις που θα ληφθούν».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ