Παρασκευή 31 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Αξιολογεί «ζωτικά συμφέροντα» στο Αιγαίο

Την κατάσταση στο Αιγαίο συζήτησε στην προχτεσινή του συνεδρίαση το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, που συγκλήθηκε υπό την προεδρία του Τούρκου ηγέτη Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, αναφέρεται ότι συζητήθηκαν τα «νόμιμα και ζωτικά δικαιώματα και συμφέροντα της χώρας μας στο Αιγαίο, σε σχέση με τις εξελίξεις στην περιοχή την τελευταία περίοδο». Ακόμα, αναφέρεται ότι η Τουρκία «επανέλαβε την προτίμησή της για επίλυση όλων των προβλημάτων στο Αιγαίο με την Ελλάδα στη βάση των σχέσεων καλής γειτονίας και του εποικοδομητικού διαλόγου, αλλά δηλώθηκε ότι οπωσδήποτε δεν θα επιτρέψουν τετελεσμένα».

Στο μεταξύ, η Τουρκία εξέδωσε νέα NAVTEX, με την οποία δεσμεύει περιοχή νότια του Καστελόριζου, για να πραγματοποιήσει στρατιωτική άσκηση με αληθινά πυρά, την Κυριακή 2 Απρίλη.

Η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται εντός του FIR Αθηνών, αλλά σε διεθνή χωρικά ύδατα.

  • Στο μεταξύ, χτες, 2 οπλισμένα τουρκικά «F-16» προχώρησαν σε 3 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, ενώ καταγράφηκε και μία εμπλοκή με ελληνικά μαχητικά που σηκώθηκαν για αναχαίτιση.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ