Τρίτη 4 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στάση αναμονής από τον ΕΟΦ

Τα πορίσματα του εισαγγελέα σχετικά τις καθυστερήσεις ενημέρωσής του για τις παρενέργειες των φαρμάκων «Lipoban» και «Lipidil» που ενοχοποιούνται για το θάνατο δύο ηλικιωμένων ασθενών, για την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών στις φαρμακευτικές εταιρίες και τους θεράποντες γιατρούς, αναμένει όπως όλα δείχνουν ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), προκειμένου να προχωρήσει στην επιβολή ποινών προς τους υπεύθυνους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού στη χτεσινή συνεδρίασή του δεν αποφάσισε την επιβολή ποινών τόσο για τις δύο φαρμακευτικές εταιρίες «Bayer» και «Fournier», που παρασκευάζουν τα φάρμακα «Lipoban» και «Lipidil», όσο και για τους θεράποντες ιατρούς, οι οποίοι επίσης δεν ενημέρωσαν τον ΕΟΦ για τις ανεπιθύμητες ενέργειες, αφού σύμφωνα με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο πριν προχωρήσει στην επιβολή ποινών, είναι υποχρεωμένος να διαθέτει τις έγγραφες εξηγήσεις τους.

Ο ΕΟΦ μπορεί να αποφασίσει για χρηματικές ποινές, αλλά στην περίπτωση των γιατρών και για πειθαρχικές. Ωστόσο, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, οι κυρώσεις θα είναι κυρίως χρηματικού περιεχομένου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ