Τρίτη 4 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδόθηκε ο Π. Κράμπης

Στην Ελλάδα βρίσκεται από χτες ο Π. Κράμπης, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γ. Νικολαΐδη και της φίλης του Σ. Καλαθάκη το Νοέμβρη του 1997.

Ο Π. Κράμπης εκδόθηκε χτες από τις αγγλικές αρχές με άκρα μυστικότητα. Το «σχέδιο της επιστροφής» του σχεδιάστηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ από το αεροδρόμιο οδηγήθηκε αμέσως στην Ασφάλεια.

Είχε συλληφθεί στο Λονδίνο έναν χρόνο μετά τη δολοφονία του Γ. Νικολαΐδη και της φίλης του και έκτοτε ξεκίνησε μια μαραθώνια διαδικασία για την έκδοσή του στην Ελλάδα. Ο ίδιος ο Π. Κράμπης είχε χρησιμοποιήσει κάθε ένδικο μέσο για να αποφύγει την έκδοσή του.

Πέντε μήνες μετά το στυγερό έγκλημα είχαν βρεθεί τα πτώματα των Γ. Νικολαΐδη και Σ. Καλαθάκη σε ερημική περιοχή στο Μαραθώνα. Η σπείρα του Π. Κράμπη τούς είχε απαγάγει από την Κηφισιά και τους οδήγησε σε ερημική τοποθεσία όπου και τους δολοφόνησαν.

Κίνητρο του εγκλήματος ήταν τα λεφτά του επιχειρηματία, ενώ ο Π. Κράμπης και η σπείρα του «προδόθηκαν» από τους κωδικούς των πιστωτικών καρτών του θύματος.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μ. Σταθόπουλος, σε δηλώσεις του χτες το βράδυ αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης. Είπε ότι οι Αγγλοι υποχρεώθηκαν να εκδώσουν τον Π. Κράμπη και διέψευσε τις πληροφορίες που ήθελαν τον κατηγορούμενο να παραιτείται των ένδικων μέσων του. Ο υπουργός είπε ότι «ουδέποτε ήθελε να επιστρέψει παρά μόνον όταν βεβαιώθηκε ότι η έκδοσή του ήταν ζήτημα ημερών». Σήμερα ο κατηγορούμενος αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ανακρίτρια για το διπλό φονικό(1998-05-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ