Τετάρτη 15 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ
Δυναμική κινητοποίηση για την Κοινωνική Ασφάλιση

Απαίτησαν κατάργηση του άθλιου καθεστώτος με τα «μπλοκάκια» και όλου του αντιασφαλιστικού οικοδομήματος, πραγματοποιώντας συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας ενάντια στο νόμο - λαιμητόμο 4387 για την Ασφάλιση διοργάνωσαν, χτες, οι Επιτροπές Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Επιστημόνων (Μηχανικών και Τεχνικών, Υγειονομικών, Δικηγόρων και Οικονομολόγων).

Με σύνθημα «Διαλύουν την Ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο, πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο», εκατοντάδες μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες απαίτησαν την κατάργηση του άθλιου καθεστώτος των εργαζομένων με «μπλοκάκι», αλλά και ολόκληρου του αντιασφαλιστικού οικοδομήματος που θίγει όλους τους σημερινούς εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν, επίσης, με αποφάσεις τους το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ), η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), το Συνδικάτο Εργαζομένων Ενέργειας (ΣΕΕΝ), το Συνδικάτο Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ), η Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, η ΟΓΕ κ.ά.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, ενώ το «παρών» έδωσαν και οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ στο ΕΜΠ.

Οι διαδηλωτές αφού πρώτα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, με συνθήματα όπως «Κόβουν συντάξεις, αδειάζουν τα Ταμεία, δίνουν τα πάντα στην πλουτοκρατία», με πορεία πήγαν στο υπουργείο. Εκεί, με την παρουσία τους και τα συνθήματά τους, απέρριψαν την κυβερνητική κοροϊδία για τις δήθεν «εκπτώσεις» στις εισφορές και κατήγγειλαν ότι με τις υπέρογκες εισφορές σε ασφάλιση και φορολογία, η κυβέρνηση τους αφαιρεί το 60% του εισοδήματός τους, ενώ την ίδια στιγμή ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων μειώνει κατά 30% τις συντάξεις τους.

Υπερασπίζεται προκλητικά το νόμο - λαιμητόμο η κυβέρνηση

Αντιπροσωπεία των Επιτροπών Αγώνα είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας, Τ. Πετρόπουλο, ο οποίος εμφανίστηκε άκρως προκλητικός, αφού είπε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τον νόμο 4387 γιατί είναι... «ο πιο δίκαιος νόμος», ενώ - όπως και μια μέρα πριν στη Βουλή - ζήτησε και τη συνδρομή των συνδικάτων στην εφαρμογή των διατάξεων για τα «μπλοκάκια»!

Στο σταθερό αίτημα των Επιτροπών Αγώνα ότι απαιτούν την κατάργηση του άθλιου καθεστώτος αμοιβής και ασφάλισης με «μπλοκάκι», ο υφυπουργός τούς παρέπεμψε... στα δικαστήρια, για να αποδεικνύουν τη σχέση μισθωτής εργασίας που υποκρύπτουν τα «μπλοκάκια»!

Οι Επιτροπές Αγώνα κατήγγειλαν τη στάση του εκπροσώπου της κυβέρνησης και κάλεσαν τους συγκεντρωμένους μαζί με όλους τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν την πάλη τους για: Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, των εγκυκλίων εφαρμογής του και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Πλήρη αποκατάσταση των απωλειών σε συντάξεις - παροχές - αποθεματικά. Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους. Κατάργηση του άθλιου καθεστώτος πληρωμής με ΔΠΥ («μπλοκάκια»). Κανονικές προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου. Καμία μείωση των αποδοχών. Αυτόματη αναγνώριση της εξαρτημένης σχέσης με βάση αντικειμενικά κριτήρια, χωρίς υποχρέωση του εργαζόμενου να τη δηλώσει. Καταβολή των εισφορών από τον εργοδότη. Αμεση και ριζική μείωση των εισφορών για τους εργαζόμενους. Οχι στην ανταποδοτικότητα, αποκλειστικά δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση στη βάση των σύγχρονων αναγκών. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, σύγχρονη και υψηλού επιπέδου Υγεία - ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, κατάργηση των εισφορών στον κλάδο Υγείας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να καταργηθεί το άθλιο καθεστώς απασχόλησης με «μπλοκάκι»(2017-01-26 00:00:00.0)
«Παράλληλη» κοροϊδία για 120.000 ασφαλισμένους(2016-12-21 00:00:00.0)
Πρωτοβουλία συντονισμού στις Κατασκευές(2016-03-25 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων(2016-03-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ