Τετάρτη 15 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΙΝ-ΜΑΙΝΤ»
Αμεση αγωνιστική απάντηση στις απολύσεις

Σε στάση εργασίας (7 - 11 π.μ.) προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «ΙΝ-ΜΑΙΝΤ» (θυγατρική της ΙΝΤΡΑΚΑΤ του ομίλου ΙΝΤΡΑΚΟΜ), αντιδρώντας στις απολύσεις δύο εργαζομένων στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία. Οι απολύσεις έγιναν λίγες μέρες μετά την απεργιακή κινητοποίηση, στις αρχές Μάρτη, μέσα από την οποία πέτυχαν την καταβολή της μισθοδοσίας του Φλεβάρη που είχε καθυστερήσει η εταιρεία.

Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας, θα γίνει Γενική Συνέλευση προκειμένου οι εργαζόμενοι να αποφασίσουν με ποιες μορφές θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, απαιτώντας να επιστρέψουν οι δύο συνάδελφοί τους στη δουλειά.

Η «Αγωνιστική Εργατοϋπαλληλική Ενότητα» χαρακτηρίζει τις απολύσεις τρομοκρατικές και επισημαίνει πως σχετίζονται με τη συμμετοχή των δύο εργαζομένων στις κινητοποιήσεις. Ο ένας από τους απολυμένους συμμετέχει στο ψηφοδέλτιό της και είναι μέλος και του κλαδικού σωματείου των Ηλεκτρολόγων, ενώ συνδικαλιστική δράση αναπτύσσει και ο άλλος απολυμένος. «Η επίθεση σε βάρος των συναδέλφων μας είναι επίθεση ενάντια στο ίδιο το δικαίωμα του συνδικαλισμού», υπογραμμίζει, τονίζοντας ότι επιβεβαιώνει και αυτή γιατί η κυβέρνηση βιάζεται να κλείσει τη συμφωνία με το κουαρτέτο για τις νέες αντεργατικές ανατροπές στο συνδικαλιστικό νόμο και τις ομαδικές απολύσεις.

Την άμεση επαναπρόσληψη των δύο απολυμένων απαιτεί και το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Νομού Αττικής, καλώντας τους εργαζόμενους κόντρα «στην τρομοκρατία της διοίκησης της εταιρείας και κατ' επέκταση του ομίλου "Intracom", που στόχο έχει να διασφαλίσει τα κέρδη του σε βάρος του κάθε εργαζόμενου, να οργανώσουν τον αγώνα τους, να παλέψουν σε ταξική κατεύθυνση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ