Σάββατο 4 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Εμφαση στις ναυτικές δυνάμεις

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Τα σχέδια της κυβέρνησης Τραμπ να διαθέτουν οι ΗΠΑ στο μέλλον τουλάχιστον 12 (από τα σημερινά 10) αεροπλανοφόρα και τουλάχιστον 350 μεγάλα πολεμικά πλοία (από τα σημερινά 274) δείχνουν και τη στόχευση στον ανταγωνισμό με άλλες δυνάμεις όπως η ανερχόμενη Κίνα. Πραγματοποιώντας επίσκεψη στο τελευταίο, υπερσύγχρονο αεροπλανοφόρο «USS Gerald Ford» (που κόστισε 12,9 δισ. δολάρια και θα τεθεί σε υπηρεσία τους προσεχείς μήνες), ο Τραμπ δήλωσε πως συζήτησε με αξιωματικούς του Ναυτικού και στελέχη των πολεμικών βιομηχανιών και ναυπηγείων τα σχέδιά του για μια μεγάλη επέκταση του στρατιωτικού μας στόλου.

Το αμερικανικό ΠΝ ζήτησε το Δεκέμβρη να ενισχυθούν οι δυνάμεις του, επικαλούμενο το γεγονός ότι οι δυνητικοί του αντίπαλοι αποκτούν περισσότερα και πιο εξελιγμένα οπλικά συστήματα. Τα υποβρύχια θεωρούνται από ειδικούς «πιο πρακτικό όπλο αφού μπορούν να προσεγγίζουν εχθρικές ακτές, να εκτοξεύουν πυραύλους ή να αναπτύσσουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη χωρίς να γίνονται αντιληπτά».

Τέλος, χτες, συνεχίστηκαν οι ενδοαστικές κόντρες Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων, με αφορμή τις συναντήσεις του Αμερικανού υπουργού Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς, με τον Ρώσο πρέσβη στη Μόσχα, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις του Προέδρου Τραμπ που τις χαρακτήρισε «κυνήγι μαγισσών». Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου μίλησε για ...«επαναφορά του Μακαρθισμού στις ΗΠΑ».

  • Πρόσκληση για επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ στις 14 Μάρτη δόθηκε χτες από το Λευκό Οίκο στη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκ. Μέρκελ, η οποία ολοκλήρωσε μίνι περιοδεία σε Αίγυπτο και Τυνησία, ανακοινώνοντας συμφωνίες για μείωση των προσφυγικών - μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ