Σάββατο 4 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Διαφωνούν στο ποιος...

Με «άρωμα» απ' τα παλιά, ο καβγάς ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση ανεβάζει «στροφές», σηκώνει «κουρνιαχτό», δεν κρύβει όμως ότι αυτό για το οποίο καβγαδίζουν είναι για το ποιος είναι καταλληλότερος να υλοποιήσει τα αντιλαϊκά μέτρα και τις αναδιαρθρώσεις που απαιτούνται για την ανάκαμψη του κεφαλαίου, στόχο τον οποίο στηρίζουν και οι δύο.

Σε κανένα σημείο της μεταξύ τους αντιπαράθεσης - που διανθίζεται με τις αναγκαίες αναφορές σε σκάνδαλα και διαπλοκή - ο λαός δεν θα δει να καθρεφτίζονται τα δικά του συμφέροντα. Η σημερινή κυβέρνηση, εξάλλου, είναι που διατήρησε στο ακέραιο το αντιλαϊκό πλέγμα που διαμόρφωσε η προηγούμενη, εμπλουτίζοντάς το με νέα μέτρα. Μέτρα που η ΝΔ στήριξε, θα διατηρήσει αν βρεθεί στον κυβερνητικό θώκο και θα εμπλουτίσει παραπέρα, αφού αποτελούν τα μόνα βέβαια προαπαιτούμενα για την επίτευξη των κοινών τους στόχων.

Πόσες φορές ο ΣΥΡΙΖΑ, κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, δεν κατηγόρησε τη ΝΔ για στάση που δεν στηρίζει την προσπάθεια για την ανάκαμψη, φέρνοντάς την μάλιστα σε αντιπαράθεση με τη δική του «δουλειά», που αποσπά το ένα μετά το άλλο τα εύσημα των «θεσμών» και «εταίρων»... Και πόσες φορές η ΝΔ δεν επέστρεψε τις κατηγορίες προσάπτοντας στην κυβέρνηση καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση που κοστίζουν στην οικονομία, «τσαπατσουλιές» και «ανικανότητα», διαφημίζοντας συγχρόνως τη δική της τεχνογνωσία και την αποφασιστικότητά της να πατήσει «γκάζι» στην υλοποίηση των αναγκαίων αναδιαρθρώσεων για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου...

Ας ρίξει μια ματιά ο λαός σ' αυτά που πραγματικά τον αφορούν και έχουν άμεση αντανάκλαση στην τσέπη του, στην ποιότητα της ζωής του. Πίνουν νερό στο όνομα της ολοκλήρωσης της δεύτερης «αξιολόγησης» που «σέρνει» μαζί της νέα μέτρα, όπως η μείωση του αφορολόγητου ορίου και νέες μειώσεις στις συντάξεις, νέες ανατροπές σε εργασιακές σχέσεις και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Ολα αυτά θα ήθελαν να τα έχουν δρομολογήσει ...χτες! Μάλιστα, η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι καθυστερεί και η κυβέρνηση απολογείται ότι την ευθύνη της καθυστέρησης την έχουν οι «θεσμοί» που διαφωνούν μεταξύ τους. Η σύμπλευσή τους είναι εξόφθαλμη και σε άλλες - πέραν των ανατροπών σε δικαιώματα - προτάσεις, που έχουν να κάνουν με την προσέλκυση και στήριξη επενδύσεων, όπως φοροαπαλλαγές, εισφοροαπαλλαγές, «ζεστό» χρήμα (γι' αυτό και η πρεμούρα όλων τους για ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ), τζάμπα εργατικό δυναμικό μέσω των προγραμμάτων ενεργητικής απασχόλησης κ.λπ. Οταν, επίσης, αναφέρονται γενικά και αόριστα σε μείωση της φορολογίας, δεν έχουν καμία πρόθεση ανακούφισης του λαού από τα κάθε είδους χαράτσια, αντιθέτως έχουν κατά νου πώς θα εξασφαλίζουν φορολογική ασυλία στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ο λαός έχει πλέον γνώση, πείρα αυτού του παιχνιδιού που για δεκαετίες παίζεται στην πλάτη του. Είναι καιρός να τη γυρίσει στους «παίκτες» και να χαράξει το δικό του δρόμο σε συμπόρευση με το ΚΚΕ και με κατεύθυνση εκείνη την κοινωνία και οικονομία που θα λειτουργούν έχοντας στο επίκεντρο τις ανάγκες του.Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ