Πέμπτη 2 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Συνεχίζεται σήμερα η δίκη συνδικαλιστών του ΑΠΘ

Σήμερα, Πέμπτη, συνεχίζεται η δίκη των συνδικαλιστών εργαζομένων και μελών ΔΕΠ του ΑΠΘ, που διώκονται για τις κινητοποιήσεις που έγιναν ενάντια στο νόμο - πλαίσιο (ν. 4009/2011) και στις εκλογές για την ανάδειξη του συμβουλίου διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (ΑΠΘ) το Φλεβάρη του 2012.

Η δίκη ξεκίνησε την Τρίτη, με μάρτυρα κατηγορίας τον πρώην πρύτανη του ΑΠΘ, Α. Μάνθο, και διακόπηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου, έτσι συνεχίζεται σήμερα.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου με τις κατηγορίες της «διατάραξης υπηρεσιακής ειρήνης» και «παράνομης βίας τελεσθείσας κατ'  εξακολούθηση και μη», κάθονται ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΑΠΘ Γιάννης Κουρμούλης, καθώς και τα μέλη ΔΕΠ Γ. Καλφακάκου, Γ. Κρεστενίτης, Α. Μπένος, Ν. Νικολάου, Γ. Τσιλιγκιρίδη, Χ. Αδάμου και Δ. Ραπτάκη.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν την Τρίτη συνάδελφοί τους, που συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που κήρυξε ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΑΠΘ, από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ