Πέμπτη 2 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Να καλυφθούν οι ανάγκες στις δομές Ειδικής Αγωγής

Για υποστελέχωση των δομών της Ειδικής Αγωγής στην Ιθάκη κάνει λόγο η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης. Καταγγέλλει το γεγονός ότι συνεχίζει να μην έχει διοριστεί εκπαιδευτικός (μαθηματικός) για το τμήμα ένταξης του Γυμνασίου Ιθάκης και οι ώρες που μένουν ακάλυπτες από την αρχή της σχολικής χρονιάς είναι 12, με πιθανότητα να αυξηθούν, διότι, όπως επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί, υπάρχουν αιτήσεις και νέων μαθητών που δεν έχουν εξεταστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ τονίζει πως «η αδυναμία εξέτασης των παιδιών με ειδικές ανάγκες στην Ιθάκη κατά τακτά χρονικά διαστήματα, οι χρόνιες καθυστερήσεις στις γνωματεύσεις, οδηγούν στην υπονόμευση ακόμη και των υφιστάμενων δομών Ειδικής Αγωγής. Είναι προφανές πως σε μικρά, προβληματικά και απομονωμένα νησιά η κυβέρνηση αξιοποιεί τα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική της προκειμένου να υλοποιηθούν οι κατευθύνεις - αποφάσεις που από κοινού με ΕΕ - ΟΟΣΑ υλοποιεί. Μέσα σε αυτές είναι η εκχώρηση της Ειδικής Αγωγής σε ιδιώτες και με τη χρηματοδότηση των ίδιων των γονιών (βλ. γενίκευση της ιδιωτικής παράλληλης με το πρόσφατο νομοσχέδιο - σκούπα)».

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ καλεί το υπουργείο Παιδείας να καλύψει το κενό του μαθηματικού στο τμήμα ένταξης στην Ιθάκη. Να θεσπιστεί ότι κλιμάκιο του ΚΕΔΔΥ, με πλήρη κάλυψη σε προσωπικό και με πλήρη οικονομική αποζημίωση των εργαζομένων, θα προβαίνει στην τακτική εξέταση ανά έτος (π.χ. κάθε Σεπτέμβρη) των αιτούντων μαθητών στο νησί. Καλεί επίσης εκπαιδευτικούς - γονιούς και μαθητές σε δράση για να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ