Τετάρτη 1 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ ΑΤΤΙΚΗΣ
«Δυναμώνουμε τον αγώνα για σπουδές και δουλειά με δικαιώματα»

Κάλεσμα στους σπουδαστές να συμμετάσχουν στις εκλογές που θα γίνουν από 6 έως 15 Μάρτη

Από τις 6 μέχρι τις 15 του Μάρτη πραγματοποιούνται στα δημόσια ΙΕΚ της Αττικής οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ (ΣΥΣΔΙΕΚ) και των Επιτροπών σε κάθε σχολή.

Κάλεσμα στους σπουδαστές να συμμετάσχουν στις εκλογές, να δυναμώσουν τον Σύλλογο με την ψήφο τους και πάνω από όλα με τη συμμετοχή τους στη δράση, απευθύνει ο ΣΥΣΔΙΕΚ. «Ο Σύλλογος είναι η φωνή μας! Από την αρχή της χρονιάς, ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ οργάνωσε τις διεκδικήσεις των σπουδαστών μέσα και έξω από τις σχολές. Πρωτοστάτησε για να δίνονται δωρεάν τα αναλώσιμα σε μια σειρά από σχολές και τμήματα. Εκανε παρεμβάσεις στις διοικήσεις για τα ζητήματα θέρμανσης και υποδομής των κτιρίων, για τα προβλήματα στις πρακτικές των συναδέλφων. Πρωτοστατεί στον αγώνα να μην διαγράφονται οι άνεργοι σπουδαστές από τα μητρώα του ΟΑΕΔ. Με συλλαλητήρια, συμμετοχή σε απεργίες, κινητοποιήσεις σε κάθε ΙΕΚ, έδωσε απάντηση στην κυβέρνηση ότι δεν δεχόμαστε τη ζωή που μας ετοιμάζουν», σημειώνει στο κάλεσμά του ο ΣΥΣΔΙΕΚ, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Στην οργάνωση βρίσκεται η δύναμη!

Με τη συμμετοχή σου και τη δράση σου, με δυνατό σύλλογο μπορούμε να δυναμώσουμε τον αγώνα για ολοκληρωμένες σπουδές πάνω στην ειδικότητα που επιλέξαμε, για δουλειά και ζωή με σύγχρονα δικαιώματα!

Τα όνειρά μας και τη ζωή μας δεν θα μας τα χαρίσει κανείς! Η εμπειρία μας μέσα και έξω από τη σχολή το επιβεβαιώνει. Με οργάνωση, συλλογικό αγώνα, αλληλεγγύη ο ένας για τον άλλο, μπορούμε να γίνουμε πιο δυνατοί. Οπως παλεύουμε καθημερινά για να τα βγάλουμε πέρα στο μεροκάματο και τη ζωή, έτσι, με την ίδια δύναμη πρέπει να παλεύουμε ο ένας πλάι στον άλλο για τα δικαιώματά μας, για τις σύγχρονες ανάγκες μας. Δηλαδή τη μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπή αμοιβή, την ασφάλιση, τη φροντίδα της υγείας μας, να έχουμε ελεύθερο χρόνο για ψυχαγωγία, για αθλητισμό. Είναι ψέμα το ότι "δεν αλλάζει τίποτα με τους αγώνες". Χωρίς τους αγώνες τα πράγματα αλλάζουν προς το χειρότερο.

Είμαστε κομμάτι του εργαζόμενου λαού! Η θέση μας είναι πλάι του!

Η κυβέρνηση, η ΕΕ, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, μας προετοιμάζουν από τώρα να χαμηλώσουμε τις απαιτήσεις μας. Θέλουν να μη γνωρίζουμε τα δικαιώματά μας, να μη μάθουμε ποτέ τις κατακτήσεις που πέτυχε ο οργανωμένος αγώνας των εργατών και του λαού τις προηγούμενες δεκαετίες. Θέλουν να συνηθίσουμε τη ζωή χωρίς δικαιώματα, ώστε αύριο στη δουλειά να θεωρούμε δεδομένο το μισό μεροκάματο που θα μας δίνουν, τη μισή ζωή που θα ζούμε. Πάνω σε αυτήν την πραγματικότητα θέλουν να χτιστεί η "ανάπτυξή" τους. Αυτή είναι η πολιτική που ακολούθησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και ακολουθεί και η σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Είναι ο δρόμος της Ευρωπαϊκής Ενωσης που προστατεύει τα συμφέροντα των εργοστασιαρχών, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, και τσακίζει τις ζωές του λαού και της νεολαίας.

Η δράση του καθενός από μας ξεχωριστά μέσα στο τμήμα, στην πρακτική, στο ΙΕΚ είναι που κάνει τη διαφορά. Συγκροτούμε στα τμήματα και τις σχολές μας επιτροπές του Συλλόγου, για να οργανώνουμε καλύτερα την πάλη μέσα σε κάθε σχολή. Οι επιτροπές είναι τα αυτιά και τα μάτια του Συλλόγου, μπορούν καλύτερα να ενημερώνουν όλους τους σπουδαστές, να οργανώνουν τον αγώνα.

Συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο του Συλλόγου. Πρωτοστατούμε στο ΙΕΚ μας, στο να έρθουν και άλλοι συνάδελφοι στις διαδικασίες του, να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και να δράσουμε για τα δικαιώματά μας.

Συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές, στις συνελεύσεις και τις διαδικασίες. Μαζικός σύλλογος σημαίνει ότι από καλύτερες θέσεις θα μπορεί να παλεύει να διεκδικεί. Η δράση του Συλλόγου μέχρι σήμερα επιβεβαιώνει ότι η συλλογική δράση ανοίγει δρόμους, ότι δεν περισσεύει.

Δυναμώνουμε τη συμμετοχή μας και τον κοινό αγώνα με τα σωματεία των κλάδων και των ειδικοτήτων μας, που μας ενημερώνουν σταθερά για τα δικαιώματά μας, για το τι θα συναντήσουμε στην πρακτική και αύριο στη δουλειά. Είναι τα σωματεία εκείνα που παλεύουν για το συμφέρον των εργατών κόντρα στους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες», τονίζει στο κάλεσμά του ο ΣΥΣΔΙΕΚ, καλώντας να φτάσει το πλαίσιο πάλης του Συλλόγου σε κάθε ΙΕΚ.

Το αγωνιστικό πλαίσιο πάλης

Ο ΣΥΣΔΙΕΚ καλεί να παλέψουν οι σπουδαστές για:

-- Την άμεση εξασφάλιση πλήρους χρηματοδότησης για όλα τα δημόσια ΙΕΚ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

-- Μόνη προϋπόθεση για τη δουλειά να είναι το πτυχίο, να καταργηθεί η πιστοποίηση. Ουσιαστική εκπαίδευση για το επάγγελμά μας και όχι για τις εφήμερες ανάγκες που έχει μια συγκεκριμένη επιχείρηση.

-- Την άμεση κατάργηση της εγκυκλίου του υπουργείου Παιδείας, που προβλέπει την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία-πρακτική των σπουδαστών όλων των ΙΕΚ.

-- Να υπάρξει νέα απόφαση, και καθιέρωση υποχρεωτικής σύμβασης για όλους τους σπουδαστές που κάνουν πρακτική, που θα προβλέπει την αμοιβή όλων των σπουδαστών των ΙΕΚ με τον βασικό μισθό, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

-- Να μην διαγράφονται από τα μητρώα του ΟΑΕΔ οι σπουδαστές που φοιτούν σε κάποιο ΙΕΚ και έχουν κάρτα ανεργίας. Να αναγνωρίζεται η ιδιότητα του ανέργου χωρίς όρους και προϋποθέσεις που έχουν να κάνουν με τη φοίτηση σε ΙΕΚ.

-- Εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, με μόνιμη και σταθερή δουλειά.

-- Κτιριακή κάλυψη, αίθουσες ανάλογες του όγκου των σπουδαστών. Εργαστήρια σύγχρονα χωρίς την εμπλοκή εταιρειών και ιδιωτών, βιβλία σύγχρονα με την ευθύνη του κράτους. Μείωση των σπουδαστών ανά τάξη και εργαστήριο. Ούτε σκέψη για δίδακτρα.

-- Ούτε ένα ευρώ για αναλώσιμα και εξοπλισμό από την τσέπη μας! Αμεσα να καλυφτούν από το κράτος.

-- Πάσο για δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε όλους τους σπουδαστές.

-- Δωρεάν στέγαση και σίτιση για όσους βρίσκονται μακριά από τον τόπο τους.

-- Δωρεάν συμμετοχή των σπουδαστών σε αθλητικά, πολιτιστικά, καλλιτεχνικά εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες, π.χ. χρήση γυμναστηρίων, κολυμβητηρίων, καλλιτεχνικών μαθημάτων, ωδείων κ.λπ.

Το πρόγραμμα των εκλογών

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στα δημόσια ΙΕΚ της Αττικής ως εξής:

Δευτέρα 6 Μάρτη: Ν. Σμύρνη, Περιστέρι, Μεταξουργείο, Κηφισιά, ΣΤΕ.

Τρίτη 7 Μάρτη: Ρέντη, ΓΝΑ Νίκαιας, Νίκαια, Κορυδαλλός, Κερατσίνι.

Τετάρτη 8 Μάρτη: Αιγάλεω, ΟΑΕΔ Αιγάλεω, Γλυφάδα, Γκράβα, Κερατσίνι.

Πέμπτη 9 Μάρτη: ΣΚΥΠ, Ηλιούπολη, Αμπελόκηποι, Νοσοκομείο Παίδων «Αγ. Σοφία», Ελληνικό.

Παρασκευή 10 Μάρτη: ΟΑΕΔ Μοσχάτου, Δάφνη, Ζωγράφου, ΟΑΕΔ Καλαμάκι, Κόκκινος Μύλος.

Δευτέρα 13 Μάρτη: Μαρούσι, Ν. Ιωνία, Μεταμόρφωση, Ελευσίνα, Αγ. Ανάργυροι.

Τρίτη 14 Μάρτη: Αγ. Δημήτριο, Χαϊδάρι, Ευαγγελισμός, ΓΝΑ ΚΑΤ, Σιβιτανίδειος.

  • Αντίστοιχα, ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Θεσσαλονίκης προγραμματίζει τις εκλογές του στις σχολές ως εξής:

8, 9, 10, 13, 14, 15 και 16 Μάρτη: ΙΕΚ Θέρμης, Νεάπολης, Ευόσμου, Τριανδρίας, Πυλαίας.

13 - 14 Μάρτη: 1ο ΙΕΚ Θεσσαλονίκης, ΣΤΕ Περαίας.

15 Μάρτη: ΙΕΚ Επανομής.

15 - 16 Μάρτη: ΙΕΚ Μοναστηρίου.

16 Μάρτη: ΙΕΚ Σίνδου - Λαγκαδά.

17 Μάρτη: ΙΕΚ Κουφαλιών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ