Τετάρτη 1 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Με αφορμή τα 100 χρόνια από την Οχτωβριανή Επανάσταση
  • Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Οχτωβριανή Επανάσταση διοργανώνει η Τομεακή Οργάνωση Ανατολικών Συνοικιών Αττικής της ΚΝΕ, το Σάββατο 4 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Δημαρχείου Καισαριανής.

«Ρεαλισμός για αυτούς είναι οι δεκάδες πόλεμοι που γεννούν κύματα κατατρεγμένων προσφύγων, η οικονομική κρίση, η ανεργία και η φτώχεια, το γεγονός ότι καλούμαστε να ζήσουμε χειρότερα από τους γονείς μας. Η γενιά μας μπορεί να τους διαψεύσει. Μπορεί να δώσει την απάντησή της παλεύοντας για το παρόν και το μέλλον που έχει ανάγκη και της αξίζει, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό!» τονίζει μεταξύ άλλων στην πρόσκλησή της για την εκδήλωση η ΤΟ Ανατολικών Συνοικιών.

Θα μιλήσει η Βιβή Σιώρα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, ενώ η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ακόμα θεατρικό αναλόγιο από μαθητές, βασισμένο στο βιβλίο «Πώς δενότανε τ' ατσάλι» του Νικολάι Οστρόφσκι.

  • Επίσης, η Τομεακή Οργάνωση Καλλιτεχνών της ΚΝΕ, μπροστά στην επέτειο των 100 χρόνων της μεγάλης Σοσιαλιστικής Οχτωβριανής Επανάστασης, οργανώνει εκδήλωση για τον μεγάλο Σοβιετικό συνθέτη Ντμίτρι Σοστακόβιτς, με θέμα: «Μια τιτάνια μουσική φλέβα που χτυπά στο ρυθμό της εποχής της». Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 8 Μάρτη, στις 12 μ., στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Θα μιλήσει ο Λουκάς Αναστασόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα παρουσιαστούν τα έργα «Σουίτα για δυο πιάνα σε Φα Δίεση μινόρε, Εργο 6» και «Waltz No2».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδήλωση στα Τρίκαλα (7/4/2017)
Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την Οχτωβριανή Επανάσταση (11/3/2017)
Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την Οχτωβριανή Επανάσταση (8/3/2017)
Εκδηλώσεις της ΚΝΕ για την Οχτωβριανή Επανάσταση (4/3/2017)
Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την Οχτωβριανή Επανάσταση (2/3/2017)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org