Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΦΕΝΕΡ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Να κλειδώσει το πλεονέκτημα

Σε μια από τις πλέον δύσκολες αποστολές που έχει μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου βρίσκει τον Ολυμπιακό η επανέναρξη (μετά από μια βδομάδα διακοπή) της Ευρωλίγκας, αντιμετωπίζοντας στην Κωνσταντινούπολη τη Φενερμπαχτσέ (19.45, ΕΡΤ2) για την 23η αγωνιστική. Με τη διοργάνωση να έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία, ο κάθε αγώνας έχει τη σημασία του για τους στόχους της κάθε ομάδας και κάτι αντίστοιχο συμβαίνει σήμερα για τους «ερυθρόλευκους».

Με νίκη η ελληνική ομάδα θα έχει το πλεονέκτημα έδρας στην οκτάδα, διατηρείται στο δεύτερο σκαλοπάτι και συνεχίζει να παραμένει ζωντανή στο κυνήγι της πρωτιάς. Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει και το πλεονέκτημα της νίκης στο πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ με 71-62.

Από την άλλη, σαφώς πιο κομβική είναι η αναμέτρηση για τους γηπεδούχους αφού σε περίπτωση αποτυχίας τίθεται σε αμφισβήτηση ακόμα και η παρουσία τους εντός της πρώτης τετράδας, ενώ συν τοις άλλοις ψάχνουν και μια ψυχολογική ένεση μετά την αποτυχία στο Κύπελλο Τουρκίας.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, τόνισε πως η πίεση βρίσκεται στην πλευρά της Φενέρ παρά στη δική του ομάδα, χαρακτηρίζοντας την αναμέτρηση κρίσιμη αλλά όχι την πιο σημαντική καθώς ακολουθούν και άλλα παιχνίδια. Για τον ίδιο οι παίκτες του θα πρέπει να παρουσιαστούν σήμερα προσηλωμένοι στα πλάνα που έχουν καταστρωθεί αλλά και ανεπηρέαστοι από την ατμόσφαιρα που θα επικρατεί στο γήπεδο.

Στα αμιγώς αγωνιστικά, οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να παρουσιαστούν σε ένα κρίσιμο παιχνίδι για μια ακόμη φορά με απουσίες αφού εκτός αποστολής είναι ο Βασίλης Σπανούλης (θλάση στον προσαγωγό) και ο Πάτρικ Γιανγκ (οστικό οίδημα). Ο Παπαπέτρου είναι εντός αλλά με ενοχλήσεις στη μέση.

  • Αλλα σημερινά παιχνίδια: ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μακάμπι Τελ Αβίβ (19.00, Νοvasports 1), Ερυθρός Αστέρας - Γαλατασαράι (20.00 Novasports 2), Αρμάνι Μιλάνο - Μπαρτσελόνα (21.45 Novasports 3).
  • Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ρεάλ Μαδρίτης 17 νίκες - 5 ήττες, ΤΣΣΚΑ Μ. 16-6, Ολυμπιακός 16-6, Φενέρ 14-8, Παναθηναϊκός 13-9, Ερυθρός Αστέρας 12-10, Μπασκόνια 12-10, Εφές 11-11, Νταρουσάφακα 11-11, Ζαλγκίρις 9-13, Μπάμπεργκ 8-14, Μπαρτσελόνα 8-14, Μακάμπι 8-14, Γαλατασαράι 7-15, Ούνιξ 7-15, Αρμάνι 7-15.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ