Σάββατο 18 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
Συνεχίζουν την επικίνδυνη μείωση των οργανικών συνθέσεων

Την παραπέρα μείωση της οργανικής σύνθεσης του ακτοπλοϊκού πλοίου «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» καταγγέλλει με επιστολή του το ναυτεργατικό σωματείο ΠΕΕΜΑΓΕΝ (Ενωση Μαγείρων), κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει από αυτή την εξέλιξη.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η πλοιοκτήτρια εταιρεία ΑΝΕΚ, εφαρμόζοντας το φιλοεφοπλιστικό νόμο 4150/2013 (νόμος της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, τον οποίο διατηρεί σε πλήρη ισχύ η σημερινή κυβέρνηση), πέταξε χτες στη στεριά 3 ναυτεργάτες από τις γενικές υπηρεσίες (έναν μάγειρα, έναν χυτροκαθαριστή και έναν επίκουρο).

Το Σωματείο καταγγέλλει ότι οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται «να εργάζονται πάνω από τις ανθρώπινες δυνατότητες, να καλύπτουν θέσεις άλλων ειδικοτήτων», παραβιάζοντας τη νομοθεσία περί ανάπαυσης. Και όλα αυτά σε ένα πλοίο με έτος κατασκευής το 1976 (!) και υποσυντήρητο, όπως μαρτυρούν οι απανωτές του βλάβες...

Το Σωματείο απαιτεί άμεσα τη διενέργεια ελέγχων από μεικτό κλιμάκιο στα επιβατηγά πλοία, για να διαπιστωθεί αν τηρούνται ωράρια και όλα όσα προβλέπονται για την προστασία επιβατών και ναυτεργατών, καθώς και συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ