Τρίτη 7 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κινητοποίηση για τις μετεγγραφές

Ζητώντας να γίνουν άμεσα δεκτές όλες οι αιτήσεις μετεγγραφών και να μη χαθεί άλλος χρόνος, η Επιτροπή Μετεγγραφέντων Σπουδαστών ΤΕΙ Αθήνας προχωρά σήμερα στις 12 το μεσημέρι σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας. Απόφαση συμμετοχής στη σημερινή κινητοποίηση έχουν πάρει και οι Σύλλογοι Νοσηλευτικής, ΣΓΤΚΣ και ΣΤΕΤΡΟΔ ΤΕΙ Αθήνας και ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά.

Οι σπουδαστές ζητούν να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις των μετεγγραφέντων και κανένας σπουδαστής να μη μείνει εκτός σπουδών. Να ολοκληρωθούν τώρα οι διαδικασίες εγγραφής στις σχολές. Να δοθούν όλοι οι κωδικοί για να προμηθευτούν οι σπουδαστές βιβλία, πάσο, μειωμένη κάρτα για τα ΜΜΜ και κάρτα σίτισης. Επίσης, όλοι οι φοιτητές από μετεγγραφή να μπορούν να τρώνε δωρεάν στις λέσχες των σχολών τους.

Τη συμπαράστασή της εκφράζει η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) από το ΤΕΙ Αθήνας σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλοντας «την αναλγησία της Διοίκησης σε όλα τα επίπεδα (Τμήματα, Σχολές, ΤΕΙ) που με ελαφρά τη καρδία βρήκαν την εύκολη λύση στο υπαρκτό πρόβλημα του υπερπληθυσμού των φοιτητών στο ΤΕΙ Αθήνας και κατά συνέπεια στην αδυναμία εκπαίδευσης των μεταγραφόμενων φοιτητών».

«Τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΤΕΙ δεν είναι σημερινά, ούτε λύνονται με αποπομπή των φοιτητών από τις σπουδές τους», τονίζει η ΔΗΠΑΚ, σημειώνοντας: «Οφείλονται στην υποχρηματοδότησή τους, διαχρονικά και από όλες τις κυβερνήσεις, η οποία εντάθηκε τα τελευταία χρόνια με το πρόσχημα της κρίσης. Οφείλονται στην απαξίωση των υποδομών εκπαίδευσης και έρευνας, στις τεράστιες ελλείψεις Εκπαιδευτικού Προσωπικού μόνιμης και αποκλειστικής απασχόλησης, Διοικητικών και Τεχνικών Υπαλλήλων. Οφείλονται στην παντελή έλλειψη Φοιτητικών Εστιών και γενικά στη διαρκώς συρρικνούμενη φοιτητική μέριμνα. Οφείλονται στην υποταγή της κυβέρνησης και των Διοικήσεων στις απαιτήσεις του κεφαλαίου και της ΕΕ για εμπορευματοποίηση της γνώσης και επιχειρηματική λειτουργία των Ιδρυμάτων. Ετσι οι κατά καιρούς σχεδιασμοί της Ανώτατης Εκπαίδευσης όχι μόνο δε γίνονται με γνώμονα την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, αλλά οδηγούν και σε κατάφωρα αντιλαϊκές ενέργειες, όπως η συγκεκριμένη, για τις οποίες μάλιστα επιχειρείται η συναίνεση και χειραγώγηση των ακαδημαϊκών δασκάλων».

«Είναι απαράδεκτο να συνεισφέρουμε στη στρατηγική της κυβέρνησης και της ΕΕ για τη δημιουργία Τμημάτων πολλών ταχυτήτων, με το πρόσχημα της αλλοίωσης του επιπέδου σπουδών σε τμήματα με υψηλές βάσεις εισαγωγής, όταν σ' αυτά εισέλθουν και φοιτητές με χαμηλότερες βάσεις εισαγωγής από Ιδρύματα της Περιφέρειας!

Εμείς δεν πιστεύουμε ότι είναι μονόδρομος η αποδυνάμωση και το πιθανό κλείσιμο των περιφερειακών ΤΕΙ. Οσο όμως δεν εξασφαλίζονται από την Πολιτεία οι κατάλληλες συνθήκες σπουδών και διαβίωσης, με προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού και παροχή δωρεάν στέγασης και σίτισης στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, είναι η κυβερνητική πολιτική που οδηγεί εκεί. Σήμερα δεν πρέπει κανένας σπουδαστής να χάσει χρόνο ή ακόμα χειρότερα τις σπουδές του», σημειώνει μεταξύ άλλων η ΔΗΠΑΚ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να πάρουν τώρα μετεγγραφή όλοι οι φοιτητές που έκαναν αίτηση!(2021-11-30 00:00:00.0)
Κινητοποίηση σήμερα στο υπουργείο Παιδείας(2018-10-23 00:00:00.0)
Πρωτοβουλίες διεκδίκησης του δικαιώματος στις σπουδές(2017-02-21 00:00:00.0)
Απαίτηση να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία των μετεγγραφών(2017-02-01 00:00:00.0)
Για την απαράδεκτη απόφαση του ΣτΕ που ακυρώνει τις μετεγγραφές φοιτητών(2015-04-09 00:00:00.0)
Ούτε σκέψη για ακύρωση των μετεγγραφών(2015-04-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ