Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Ο Ιρανός υπουργός Αμυνας, στρατηγός Χοσεΐν Ντεγάν, επιβεβαίωσε χτες την πραγματοποίηση βαλλιστικής «δοκιμής» την Κυριακή, τονίζοντας ότι δεν έγινε παραβίαση ούτε της διεθνούς συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, ούτε σχετικής απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το ιρανικό πυραυλικό πρόγραμμα.

ΜΑΝΑΜΑ.-- Τριήμερες ναυτικές ασκήσεις στον Περσικό Κόλπο ξεκίνησαν χτες ναυτικές δυνάμεις από ΗΠΑ, Αυστραλία, Γαλλία και Βρετανία κοντά στην ιρανική ακτογραμμή σε διεθνή εγχώρια ύδατα. Κατά την άσκηση προβλέπεται προσομοίωση καταστροφής ιρανικών μαχητικών αεροσκαφών, πλοίων και πυραύλων.

ΜΑΝΙΛΑ.-- Μετά από τη συνεδρίαση ενός συμβουλίου για την Ασφάλεια, ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε ανακοίνωσε ότι η αστυνομία είναι «διεφθαρμένη έως το μεδούλι» και αργότερα επεσήμανε ότι την απαλλάσσει από τις επιχειρήσεις κατά των ναρκωτικών. Χτες, το υπουργείο Αμυνας ζήτησε από τον Ντουτέρτε να δώσει επίσημη διαταγή ώστε οι Ενοπλες Δυνάμεις να «υποστηρίξουν» τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ