Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι λαοί να βαδίσουν το δρόμο των δικών τους συμφερόντων

Στη συζήτηση για τους «Ταξιδιωτικούς περιορισμούς των ΗΠΑ» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, παρουσία της Υπατης Εκπροσώπου Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Φ. Μογκερίνι, παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, τονίζοντας τα παρακάτω:

«Η επιλογή Τραμπ εκφράζει ανακατατάξεις ανάμεσα σε μερίδες του κεφαλαίου των ΗΠΑ. Οι απαράδεκτες απαγορεύσεις και τα μέτρα καταστολής της διακυβέρνησης Τραμπ συνιστούν επικίνδυνη εξέλιξη. Βάζουν στο στόχαστρο εκατομμύρια μετανάστες και πρόσφυγες, μεγάλα θύματα του καπιταλιστικού συστήματος που διαχειρίζεται και η διακυβέρνηση Τραμπ. Στόχος η μέγιστη κερδοφορία των αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των Αμερικανών εργαζομένων.

Οι κινήσεις οικονομικού προστατευτισμού των ΗΠΑ, που συγκεντρώνουν δυνάμεις στην αντιπαράθεσή τους με την Κίνα, επιχειρώντας προσέγγιση με τη Ρωσία, οξύνουν τις αντιθέσεις, δρομολογούν ανακατατάξεις.

Το Brexit, η στήριξη των λεγόμενων "ευρωσκεπτικιστών" αποτελούν απάντηση μερίδας του κεφαλαίου στην Ευρώπη που δεν κερδίζει όσα υπολόγιζε στο πλαίσιο της ΕΕ, αξιοποιώντας τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Η συνοχή της ΕΕ και της Ευρωζώνης θα δοκιμαστεί. Πιθανός είναι κι ο σχηματισμός άλλων συμμαχιών, εξίσου αντιδραστικών με την ΕΕ.

Οι λαοί να απορρίψουν κάθε συμμαχία του κεφαλαίου, να βαδίσουν το δρόμο των δικών τους συμφερόντων, για άλλη, νέα οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, αποδεσμευμένη από τις αλυσίδες όλων των λυκοσυμμαχιών τύπου ΕΕ και ΝΑΤΟ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ