Τρίτη 31 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΑΝΑΑ.-- Στο θάνατο ενός Αμερικανού πεζοναύτη των ειδικών δυνάμεων, πάνω από 30 τζιχαντιστών και αμάχων και στον τραυματισμό άλλων τεσσάρων Αμερικανών κομάντος κατέληξε η επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού στρατού που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στην περιοχή Γάκια στην κεντρική Υεμένη, με εντολή του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Ο θάνατος του Αμερικανού ήταν η αιτία που αποκαλύφθηκε η επιχείρηση, που αρχικά σχεδιαζόταν να κρατηθεί μυστική.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ξεκίνησε χτες περιοδεία στη Λατινική Αμερική, που θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Φλεβάρη. Θα βρεθεί σε Αργεντινή, Παραγουάη, Δομινικανή Δημοκρατία και Μεξικό. Είναι η πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια που Τούρκος ΥΠΕΞ βρίσκεται στην περιοχή και ειδικά στην Παραγουάη δεν έχει προηγηθεί τέτοια επίσκεψη.

ΟΤΤΑΒΑ.-- Ως τρομοκρατική επίθεση σε βάρος Μουσουλμάνων χαρακτήρισε χτες ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό το μακελειό που πραγματοποίησε το βράδυ της Κυριακής (τοπική ώρα) τουλάχιστον ένας Καναδός ένοπλος σε τέμενος του Κεμπέκ, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 18, εκ των οποίων οι έξι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Αρχικά δράστες φέρονταν δύο, ένας Γαλλοκαναδός και ένας μαροκινής καταγωγής και οι δύο Καναδοί υπήκοοι, αλλά στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι ένας ήταν ο βομβιστής αυτοκτονίας.

ΣΚΟΠΙΑ.-- Απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο δεξιό κόμμα VMRO-DPMNE του πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι με το μεγαλύτερο κόμμα των Αλβανών της ΠΓΔΜ, (DUI) του Αλί Αχμέτι, στο πλαίσιο εντολής που πήρε από τον Πρόεδρο της χώρας Γκ. Ιβάνοφ για το σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές του περασμένου Δεκέμβρη. Ο Γκρούεφσκι ζήτησε τη διεξαγωγή νέων βουλευτικών εκλογών «σαν τη μόνη ώριμη λύση». Πάντως, αργότερα χτες, ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στη «Σοσιαλδημοκρατική Ενωση» της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Περίπου 700 μετανάστες που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη διά θαλάσσης αναχαιτίστηκαν από Λίβυους ακτοφύλακες κοντά στις παραλίες της Σαμπράτα στη δυτική Λιβύη, δήλωσε χτες στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού της Λιβύης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ